• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Нано Аквариума ми - 4 литра

Започната от lubata, 02.01.2010 20:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lubata

Размери : 22д/15ш/12в (см) - обем 4 литра
Осветление : 1х 20 вата енергоспестяваща лампа -тяло - настолна лампа , рефлектор- фолио (самоделка)
Субстрат : Речен пясък - преситен ( но за съжаление доста едро  :-( , нямах по ситно сито )
СО2 : самоделна - мая и захар
Филтризация : Не
Рибки : Не ( в момента нямам и скариди)
Разтения : Явански мъх и Глососигма
Тор : Сера Флорнете А (таблетки) и Сера Флорена течен

В дъното няма подсилващи субстрати (неможах да открия  :-( ) но грунда е речен както казах и е само мит , следователно са останали някакви бактерии (дано) :-D. От течните торове добавям само микроелементите, а от сборния ми аквариум ( населен с доста риби) макроелементите - като пресипвам около 15-20% вода през 3 дни. Също така съм сложил малко вода от саксииката с цветята с цел внасяне на бактерии. Реактора за СО2 е самоделен ( от кутиика за лента от фотоапарат ..) но много ефективен , още на следващия ден растенията започнаха да кипят  *YAHOO*. Аквариума ми е на бюрото пред мене за да мога да наблюдавам развитието на разтенията, тъй като не използвам никакви тестове , а торенето в такива малки количества вода може да е много опасно . Често сменям водата с цел избягване на насищане на много химични елементи , който могат да навредят на разтенията. В момента те разтат добре , няма водорасли (да чукна на дърво) при положение че светлината е около 5 вата на литър , а и през деня е изложен на дневна светлина до прозореца, което ме навежда на мисълта ,че в аквариума има всички нужни елементи за развитието им.Ще видим колко ще издържат  :-)

Наното ми - 4 литра :)

vasso

Много добре се е получил. Харесва ми. *BRAVO*

Rider

Similar topics (5)

26378

Отговори: 9
Прегледи: 7795

60168

Отговори: 26
Прегледи: 31831

11695