• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на Amev

Започната от Amev, 20.08.2015 19:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asito

Чак пък капани за скариди :) Пускаш една таблетка храна до предното стъкло,чакаш малко да дойдат скаридите и ги хващаш с кепа.После чакаш пак малко докато избягалите от страх скариди се върнат при храната и действаш пак с кепа.Скаридите лесно се хващат,с ръка даже съм ги хващал.

Amev

Цитат на: asito - 17.01.2016 01:05
Чак пък капани за скариди :) Пускаш една таблетка храна до предното стъкло,чакаш малко да дойдат скаридите и ги хващаш с кепа.После чакаш пак малко докато избягалите от страх скариди се върнат при храната и действаш пак с кепа.Скаридите лесно се хващат,с ръка даже съм ги хващал.

То е лесно предполагам ако са само скариди ,а не още 100 лакомника , заложил съм две шишета сега , вече 2 пъти вадих от едното молинезийте (и двете бяха вътре) и анцитрусите. Сложих храна за скариди ама няма попадение още. А така едва ли ще стане с кепа ;)

Пп: аз даже незнам дали има живи ... от два дни не съм мяркал ..

baygry

Е ако няма живи-трудно ще ги хванеш :-D
Бих ти пратил няколко десетки,ама не знам дали ще устискат на тези температури.
Ако имаш път към Пловдив-свиркай.

Amev

Мернах 2-3 в големия , ама голямо гонене падна. Крият се в корена гадовете , там имам 3 топки monosolenium tenerum и анубиаси. В капаните скарида не влезе. Ще свиркам ... Ама ще е другата седмица най вероятно ;) хем ще направя наното в окончателен вид и ще го заселя ;)
Стигнах до извода ,че в големия са много тренирани от рибите и са като Бен Джонсън на 100 метра :)

baygry

Ок.Драсни на ЛС когато решиш да идваш.Тренирай с хващането,че като дойдеш ще ти дам да ми хванеш 5-6 галаксита в общия ми :-D

Amev

Кво да тренирам , 3 пъти се мъча да хвана една косатка .. Риба вече 8-9 см и права дам-пиран в аквариума .. След вчерашните гонидби се наложи да сложа един вътрешен 900 л/ч и тва чудо на снимката че да се пообере прахоляка който се вдигна. А колко растения "разместих" , не е истина...

baygry

chapek

За скаридите не мога да помогна , но за рибите ще дам моя горчив опит :)  аз исках да махна 5 пораснали саета и три вечери беше голямо гонене мътилки и какво ли още не . Накрая ми дойде идеята вечер след огасване на лампите поне 30-40 мин рибките започват да си намират място за пренощуване и са много по неактивни и бавни от през останалото време така бързо и почти без гонки из аквариума ги излових . Само да поясня че трябва да е тъмно и в стаята  :) дано съм помогнал .

Amev

Пробвах го и този номер със косатката , ама таз гад точно вечер беснее , и е като стрела ;) а за скаридите е изключено да ги видя на тъмно ;)

Amev

Имам лоша и добра новина относно скаридките в общия аквариум ... Днес намерих първата умряла доста едра скаридка до филтъра , извадих я и като се позагледах , там където беше видях една супер малка скаридка. Та имам една жертва навярно от естествена смърт , но има и поколения. Значи все пак се въдят...

Жертвата

Новото поколения

И да използвам поста и за една снимчица след 5 дневното ми отсъствие пак сме за кастрене...

zipich

и при мен умряха няколко и нямам представа от какво. за сега нови жертви нямам но и поколение нямам :(

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Amev

Работен процес ...

И резултата..

Същевременно на жената аквариума претърпя промени ...

И вижте кво чудо натика вътре ...

Евакуирах 6 скаридки от там , 3 с хайвер ;)

Marto99_mz

Ако не е тайна какво е рибето?

Amev

Амм тигрова риба , незнам каква точно , не ги слушах в магазина ;) нещо сиамска .. А бе не е за този съд ама се разбрахме ако я умори си връщам аквариума ;)

baygry

Е сега,що разваляш на жената аквариума..

Similar topics (5)

35470

Започната от Limpov

Отговори: 13
Прегледи: 7369

15577

Започната от breeze

Отговори: 8
Прегледи: 4699

55767

Отговори: 43
Прегледи: 31798