• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Червени хриле

Започната от unrealizable, 13.04.2015 20:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

unrealizable

Здравейте,имам аквариум 15 литра и имам 3 принцеси(1та умря) 2 телескопа(1ния умря) 3 ивичесто данио и 2 сома.1та принцеса умря и забелязах червени хриле.И сега и 2рата мисля,че се разболява,защото стои само на дъното подпряна  и е нехилитна.Също има зачервени хриле от лявата страна и нещо черно в коремчето.Водата я смених цялата (престояла) миналата седмица.

hip9

Здравей виждам, че си начинаещ хрилете на рибите са червени, защото през тях кръвта им се насища с кислород. Добре ще е да прочетеш профилите на рибките, които отглеждаш, също така и темите от изскачащото меню в ляво за начинаещи. Ще видиш, че са в много малък аквариум за тях само даниотата може да гледаш в този литраж, махни рапаните те не са нужни. Най-вероятно са умряли от натравяне с амоняк, защото нямаш азотен цикъл.

unrealizable

Сега не стои на дъното,но ми се вижда подута.Да не би да е бременна?

hip9

Няма как да е бременна не е полово зряла, ако грунда и се побира в устата може да е глътнала камъче. Важно е да четеш темите за начинаещи и да поправиш грешките си, така по-лесно ще ти бъде и няма да имаш проблеми в бъдеше. А и за рибите е по-добре.

Similar topics (5)

39844

Започната от manyg

Отговори: 4
Прегледи: 3640

55225

Отговори: 5
Прегледи: 4480

43974

Отговори: 2
Прегледи: 2999

57165