• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на Georgi92

Започната от Georgi92, 07.09.2014 18:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Georgi92

Здравейте!
Казвам се Георги.На 22 години съм от Пазарджик.Гледал съм риби като малък, но сериозно се заех с това хоби преди около 3 години.Имах 2 златни които си живеха добре в аквата,но преди половин година реших да добавя една бета(много тъпо постъпих).Бетата на всичкото отгоре е взех от магазин от който по принцип не пазарувам(втори път няма да правя тази грешка).Рибката се оказа болна.Започнах лечение с продукти на SERA но рибките умряха.
   На 02.09.2014г стартирах отново аквариума.

аквариум:   37литра
   филтър:      RS Electrical 400 l/h
   осветление: 11W
   растения:   Cabomba caroliniana
                    Hemianthus callitrichoides
Торя с Dajana Pet Профлор по описания на листовката начин.Лампата свети по 8 часа дневно, а водата е сменям през ден по 1/3 .Понеже аквариума е малък няма да взимам пак златни.Насочил съм се към данио или кардинал.Мисля да ги купя и пусна през третата седмица.Надявам се в скоро време да взема по-голям аквариум и тогава ще сменя моста(купих го малко преди да намеря форума) с корен :-) . Отворен съм към съвети и градивни критики!

Marto99_mz

Грунда е прекалено едър и много тънък, стандартния размер е 3,5мм и дебелината отпред 3см отзад 5см

hunter

Ами както е писал колегата сменяй грунда особено с НС и този едрия е направо  =-O Основно това ти е проблема за сега като добавим и факта, че осветлението ти е много слабо за НС. Прочети малко за това растение защото ще го хвърлиш ми се струва. Ти като цяло със сегашните условия каквото и растение да сложиш няма да изкара дълго време. Оправи грунда и осветлението това е моя съвет.

Antuni

Аз няма да те критикувам въобще...... Но ако не си сложил подложка под тези 4мм стъкло грунда и лампите ще са ти най малкия проблем. Особено като знам как ги лепят......... :-D
0899808552

Georgi92

Сложил съм от постелките които са за трениране нещо като дунапрен е.Под нея подложката е от паркет а долу е метал.Аквариума е доста стар.Грундът е висок отзад и не съм имал проблем с растенията до този момент.Осветлението ще го коригирам, макар че аквариума е малък, а и слънцето го огрява за около час - два в следобедните часове.
Имам и друг проблем.Когато купих филтъра ми казаха ,че е безшумен.Да ама НЕ. Бръмчи така ,че за сън само мога да си мечтая и се налага да го изключвам.Отварях го няколко пъти нищо няма в перката.Ако не е в близост до стъклото се чува доста по - слабо.

zariio

Измисли вариант без да спираш филтъра.

Antuni

Извинявам се. Явно аз недовиждам.....

Филтърчето нон стоп както са ти писали.
0899808552

Georgi92

Може ли да си изкажете мнението за този аквариум http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=124_125&product_id=128 как е като цена? Искам да си закупя по голям от сегашния но не разполагам с много пари.

pqko

Хубав е имал съм такъв,да се направи бавен аквариум става. :-)

vanko77777

По добре си намери някой да ти го залепи хем по евтино ще ти излезе че и по голям може да си го поръчаш и по размер на шкафа, тук във форума има много добри майстори който ще ти го залепят
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

peterman

И аз съм на мнението на vanko77777 - по добре поръчай дати направят нов по твой размер. А за стария ми се струва, че трябва да му намериш място без пряка слънчева светлина!

yavor_dz

Добър си е аквариума, имам такъв. Осветлението е 24 W и става за непретенциозни растения. Капакът се отваря изцяло и е удобен за обслужване. За малки аквариуми готовия комплект е добро решение. И не мисля, че ще излезе по-евтино ако някой ти го направи. Вече за по-големи аквариум наистина има сметка да ти го направят по поръчка.

Georgi92

Да аз точно това си мисля, че ако си поръчам с доставката, нагревателя, лампата, капака и филтъра пак ще  излезе толкова.Но пък ми се вижда малък(не ,че сега съм с много голям).

Публикациите са слети: 20.12.2014 21:12

Благодаря на всички за коментарите.

Similar topics (5)

11854

Започната от zamunda

Отговори: 22
Прегледи: 13090

46143

Започната от stoyan

Отговори: 119
Прегледи: 95737

37836