• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Нов аквариум с оборудване

Започната от ianiovski, 29.06.2014 15:15

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ianiovski

Ходих днес до "водещия" магазин в гр. Враца за акваристика  и останах потресен  цена за 40 литров аквариум 40 лв  :-D  като пресметнах горе долу останалите неща ,които трябва да купя ми излиза около цена +- 100 лв  ,при което взимаш малък аквариум без капаци  и т.н.  Отворих емаг (един колега на ЛС  ме подсети)  по принцип там съм си поръчвал много неща като започнеш от цял компютър на части и стигнеш до флашки и т.н. и мога да кажа ,че съм много доволен . Обаче не знам как седят работите с аквариумите и транспорта та ако може да сподели някой  колега ,който е купувал от там как стоят нещата .

Спрях се на този аквариум http://www.emag.bg/akvarium-diversa-curb-60-cheren-112939/pd/DSJQSBBBM/    в оборудването му пише ,че има

Вътрешен филтър
Термометър
Кепче
Нагревател

Не знам само дали има осветление  ще трябва да питам съпорта на емаг .

danielm

правило n1... никога не си купувай готов аквариум за тези пари, освен ако не искаш да гледаш няколко непретенциозни китки с няколко непретенциозни рибки!!!
За скаридарник с мъхове и бавнорастящи е идеален.

ianiovski

Защо ?? По принцип точно това искам да гледам непретенциозни рибки с непретенциозни растения дори и изкуствени . Знам ,че много ще кажат ти луд ли си  изкуствени растения. Искам да гледам гупи,хелери,молинези  нещо от този род не ми трябва нещо капризно

zariio

Цитат на: ianiovski - 29.06.2014 15:33
Защо ?? По принцип точно това искам да гледам непретенциозни рибки с непретенциозни растения дори и изкуствени . Знам ,че много ще кажат ти луд ли си  изкуствени растения. Искам да гледам гупи,хелери,молинези  нещо от този род не ми трябва нещо капризно

Тогава става.

ianiovski

Та какво ще кажете за самото аквариумче заслужава ли си парите или има и по-добри оферти ??

rollon

Аз лично не знам как може за едно стъкло да се вземат по левче на литър.Може би във Враца е дефицит или се върти някакъв монопол  :-D .Лично аз си купих 50 л аква със стъклен капак за 17 лв във Варна,филтърът беше 15,нагревателя  също + 30 лв за осветление,което може да излезе и много по-евтино,ако си го направиш сам.Като цяло излиза по-евтино от марковия аквариум.Това,което са искали да кажат колегите е,че тези аквариуми идват с много слабо осветление и оттам те ограничават в набор на растения.По-добре за тези пари си направи по-голям аквариум.Доста оферти има и във форума.От опит знам,че когато се прави аква,трябва да е възможно най-голяма като обем :).

ianiovski

Ми не знам защо е така ,но магазините са много западнали от към рибки и всичко .До миналата година бях студент в Русе и като знам какви хубави магазини имаше .Тук има 3 магазина 2 от които са правени по времето на Тодор Живков и така са си останали без промяна , а другия е нов но е универсален за домашни любимци и там няма голям избор, там го гледах този 40 литров аква за 40 лв :D

bunzip2

Отиди при един стъклар и си дай размерите.
За 20-тина лв, ще ти направи аквариум поне 60 литра.
Другите неща не са скъпи. Осветлението "направи си сам" ще ти излезе 20-30 лв за такова аквариумче.
Вътрешен филтър, както е казал колегата по-горе, 15-тина лв.
Нагревател до зимата не ти трябва.

И това е :)

niki_o

Относно офертата за този аквариум мога да кажа,че е безумен обир.Живея в Германия и тези аквариуми във всеки строителен хипермаркет струват 45 евро.Имам същия .Немога да разбера как могат да искат толкова пари наште и кои е луд да им ги даде.По-добре верно колега си направи сам отколкото това безумие.

ianiovski

Ми не знам но като гледах цените във форума аквариум по поръчка почва от минимум 50 лв независимо колко литра е да кажем 50 лв за аквариум + 10 лв за доставка ,Нагревател 15 лв ,Филтър 15 лв ,осветление 35 лв ,термометър  5 лв = 130 лв, а този е 155 лв с овална форма  . Да не говорим,че може и повече да са цените на оборудването във Враца + само разкарването и намирането на подходящото оборудване. А колега ти как е доволен ли си като цяло от аквата и оборудването ???   

pqko

И аз почнах със фабричните,много пари за нищо Осветление калпаво и така,направи си по голям че после ще ти трябва  :-)

Joro V

съгласен съм с всичко написано от колегите, но да си кажа и аз :) като пари - май наистина това е стандартна цена за готов аквариум. въпросът е какво получаваш срещу това.. за непретенциозни риби и непретенциозни растения наистина става. основният недостатък, според мен, е осветлението. слабо е, и ще имаш проблеми ако един ден решиш да гледаш по-разнообразни растения. за същите пари ще ти направят малко по-голям аквариум с хубав капак.. иначе облото стъкло не е кой знае каква екстра. напиши по едно писмо на майсторите от форума и ще получиш оферти.. после ще си прецениш коети е по-изгодно. успех  *DRINK*

stoned

Аз си взех същия от Емаг преди около 2 месеца и съм много доволен.Недостатъците му са, че стъклото е сравнително тънко и заводското осветление е слабо(15вата), обаче аз съм с него и си гледам парички, анубиас, рорипа и още 1-2 и си растът като имаш предвид, че съм торил 1-2 пъти и не подавам СО2  :-D Не знам единствено дали може да издържи повече камънак ако мислиш да слагаш, понеже му е тънко стъклото 4мм.
Плюс, че с изпъкнало стъкло се вижда доста по-добре от колкото с обикновено. *DRINK*

И да добавя,че доскоро бяха по 120 лв с промоция, а аз моя го взех за 100 лв, така че ако не бързаш може да изчакаш те през 1-2 седмици са в промоция.

ianiovski

Еми вече го поръчах :D не ми се чака ,а за грунда колко см горе долу си сложил на дъното 

_Kirilov

Само да кажа , че за 154 лв и още 20-30 за доставката ще си поръчаш 300л аквариум от някой от форумните майстрои !!! Но все пак трябва и търговците да се хранят  *MODERATOR*

Успех с начинанието колега  *DRINK*

Similar topics (5)

7402

Отговори: 0
Прегледи: 37953

6863

Отговори: 1566
Прегледи: 926322

45434

Отговори: 633
Прегледи: 430775

53332