• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Езерцето на Димо

Започната от darksaint, 20.06.2014 19:38

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

darksaint

Малко снимки от тази пролет :):):)

13-те кои - презимували и добре изглеждащи :)

Новият преливник - още се дотъкмява

Нови попълнения - Общо 9 златни: 3 шабункин, 2 канарино, 2 сараси и 2 танчу

Изглед през листата на японския клен катсура

Голяма изненада... Това което мислех за някакъв папур или тръстика се оказа прекрасен воден ирис :):):)

Изглед от езерцето... В десният ъгъл се вижда акоруса подарен от Пламен и разпознат от xoxi :)

Вечно гладни :):):)

dimitariv_iv

много красиво .  *BRAVO*
Мусомища, гр.Гоце Делчев

darksaint

Великото преселение от аквариума към езерото :):):)

Публикациите са слети: 11.05.2015г 21:09ч

Малко не по темата, ама много ме радва малкия ми фонтан в предният двор :):):)

фери

колега внимаваи с тези аквариумни риби,трудно ще издържат в условията на езерото,много са капризни.успех *BRAVO*

xoxi

Цитат на: фери - 12.05.2015 21:58
колега внимаваи с тези

аквариумни риби,трудно ще издържат в условията на езерото,много са капризни.успех *BRAVO*
Защо  аквариумни, колкото коите с а езерни толкова и златните. Макар че те са първите който се отглеждат в искусрвени езера,аз от   5 гдини си гледам без проблем.Само че ако продалжаваш да слагаш риби с тези темпове ще пренаселиш езерото и тогава ще имаш проблеми!

darksaint

Половината от тези от "аквариумните" и миналата година си бяха в езерото без никакви ядове, даже за 3-4 месеца в езерото пораснаха много повече отколкото 3-4 месеца в аквариума. :):):)
Повече риби няма да слагам това беше, на есен пак двуопашатите воални си отиват аквариума, а другите остават да зимуват в езерото :):):)

фери

'ще се радвам за тебе,но все пак не забравяи че някои от тези са изкуствена гена мутация и трудно оцеляват в природата

darksaint

При условие, че поддържам условията в езерото възможно най-близки до тези в аквариума /вода, температура, химия, сол, храна /, просто не мога да си представя какво може да им се случи на двуопашатите чак толкова, освен пази боже да ме налази някоя зараза или някой киселинен дъжд да прецака водата.
Ако на теб или на някой друг колега му идва на ум някой друг апокалиптичен сценарий заплашващ аквариумните златни, нека да сподели, че да го удрям на превенция...

Slaff

Доста по слаба подвижност - лесна плячка за котки. Дори и да нямаш такива, все отнякъде ще се появят.
А за що се отнася до презимуването- дори и двуопашати каракудите понасят студа по лесно от коите.
Поздрави!!!

darksaint

Пази боже, котки да се домъкнат!!! Уж съм взел предпазни мерки... Водата е доста под нивото на бордюра на езерцето... А това за зимата да оставям двуопашатите в  езерцето, сякаш ми се свидят, ама ако популацията нещо се разрасне случайно, може и до там да се стигне :):):)

Slaff

Нивото не е от голямо значение. При мен една котка си ги вади отюсвалено ниво с около 30_35 см. Хохи все се кани да ги слага в чувал и да ги маха. А те на пук в понеделник станаха с 4 повече.

darksaint

Не искам и да си представям такава ситуация при мен... Ще трепя, хич няма да се занимавам с чували или друга подобна благотворителност....

darksaint

darksaint

niky

Поздравления. Личи си и големия мерак за всичко *THUMBS UP*

Similar topics (5)

50239

Започната от nekros

Отговори: 7
Прегледи: 8392

46241

Отговори: 14
Прегледи: 12428