• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Боцията върши ли работа?

Започната от веско, 05.12.2004 12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 12 гости преглеждат тази тема.

веско

Завъдих си солидно количество охлюви и сега се чудя как да се отърва от тях :evil: Дали да презаредя аквариума като изхвърля и растенията или да си взема боция клоун.

Radi

Боцията яде ли охлюви? Тия кафявите са голяма напаст, за това като си купува човек растение трябва хубаво да го изплакне и огледа за охлюви преди да го засади в аквариума.

Raven

боцията е единственият сигурен ,безвреден  и чист начин да си решиш проблема с охлювите.
единственият проблем евентуално е цената на хаиванчето- от 5 до 10лв. за парче. :lol:
химия не те съветвам да слагаш - ефект дори и да има е за съвсем малко - само си тровиш рибите.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

веско

След няколко консултации по телефона реших да презапусна аквариума и да изхвърля растенията :cry:

Raven

Цитат на: вескоСлед няколко консултации по телефона реших да презапусна аквариума и да изхвърля растенията :cry:

нееееееее .......!!!!!:(  :shock:  :cry:

веско

Що бе Рейвън ,в този аквариум имам само валиснерия.Няколко пъти ги лових и ги давах на малавииците и те си ги хапваха,ама постоянно да върша това упражнение не ми се иска ,а и нямам време.

Raven

шегувам се :D  :wink:
понякога се налага презапускане , но не е гаранция че няма пак да си ги внесеш , а боцията си е постоянна "ваксина"
аз си внасям охлюви с почти всяко растение което си купя от наши магазинчета.

веско

Всъщност мога да пусна няколко от малавииците ,но те така или иначе ще опасат растенията ,затова не виждам смисъл.По-добре да ги изхвърля :)

веско

Днес Боби ми каза че валиснерията може и да оцелее при малавииците така че има шанс да не я изхвърлям :lol: Само да се отърва от тези натрапници и за в бъдеще ще внимавам повече.

Longanlon

абе взеха да ми се въдят от тия ситните офлюфчета, дето са плоски като половинка мида обърната надолу. дали боцията ще ги яде? и дали всяка боция става за таз работа? щото са скъпички дееба...

etg

Аз лично съм виждал в моя аквариум как Мастацембелус изяжда охлюв. Засмуква го и го разтръсква наляво , надясно като питбул.
Така че за тях гарантирам , освен това не са толкова скъпи .
Имам и Боти  макраканта и локахата. Охлювите при мен са кът, така че най-вероятно и те хапват. :lol:

bimbargo

Две боции изтрепаха всички охлюви за месец - вече няма и помен от тях. Това от личен опит.
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

Mario

И аз имам бая охлюви ! Изхвърлил съм в тоалетната сигурно около 100 за два месеца.:( Мойте не ги знам как се казват ! Евентуално са от тези ,които ядът нитратите ! Кимбаиците ми казаха. Някой знае ли сайт за охлюви ?  
p.s. За сега няма да ги трепя докато не намеря информация за тях.

N.Nobs

Цитат на: MarioЕвентуално са от тези ,които ядът нитратите ! Кимбаиците ми казаха.
Това е за "Как да пазаруваме........"
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Mario

Цитат на: N.Nobs
Цитат на: MarioЕвентуално са от тези ,които ядът нитратите ! Кимбаиците ми казаха.
Това е за "Как да пазаруваме........"

Нещо не схванах ,какво имаш предвид !