• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

съвети за оформяне

Започната от ghivanov, 06.03.2014 19:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ghivanov

Колеги, стартирах преди две седмици, до тук това ми дойде наум като оформяне, но нещо ми се струва непълно. Дайте съвети.

Извинявам се за качеството на снимките, но ябълката толкова може  :-D

koifish

Растенията които си насадил отляво и отдясно на филтъра можеш да ги расадиш като пораснат и пред него. Затова тези които си насадил пред него можеш да ги отдалечиш на 10-тина сантиметра от него, за да имаш място после.

ghivanov

а от двете страни на филтъра какви да сложа? и ако ги сложа пред филтъра, така няма ли да се скрие яванския мъх, който съм привързал с месина за филтъра?

koifish

Мъхът ще го превържеш с корда около корена, има тема във форума. А тези като пораснат на височина, тогава ще ги отрежеш и отрязаните части ще ги засадиш пред филтъра.

ghivanov

идеята с мъха е да се прихване към филтъра, затова там го привързах, а за корена бих взел още може би и някой друг вид, ако може да ми препоръчаш. Между другото сега забелязах че едно от САЕ-тата ми здраво пасе мъха..какво да правя?

petko

САЕ-тата много обичат мъх.Ще яде докато свърши мъха. :-D
Или махаш САЕ-то или се отказваш от мъх.

ghivanov

пускам обява за продан..

koifish

Вземи парче пластмасова мрежа- например от магазин за 1ЛЕВ има зелени пластмасови подложки за чаши. Изрежи мрежата колкото е филтъра, със свенски опашки хвани няколко вакумчета за мрежата. Разпредели мъх по цялата мрежа и после я постави в аквариума. Можеш да използваш всякаква мрежа примерно тези за изолаций.

ghivanov

Ще потърся такива мрежички, но вакумчетата можеби няма да са от полза тъй като филтъра е грапав и е възможно да не могат да се захванат за него. Може да опитам да я завържа с месина за филтъра. А можеш ли да ми покажеш как да прикрепвам мъха за мрежичката?

koifish

пак с корда или ако мрежата е по-едра можеш да я преплетеш

ghivanov

слагам една снимчица и тук, дано модераторите не се сърдят, че май доста теми пуснах за отрицателно време *ROFL*

Публикациите са слети: 09.03.2014 20:21

пропуснах да кажа, благодарение на съветите на koifish  *DRINK*

Публикациите са слети: 09.03.2014 20:25

а мъхът и голяма част от растенията, подарък от ARCHEON  *thanks

JEM

Защо не преместиш филтъра в една от страните на аквариума и да си сложиш черен фон,така филтъра ще се слее с него и растенията ще изпъкват повече.
Пробвай може да ти хареса,а ако не пак си го върни на старото място.

ghivanov

JEM, нарочно не го сложих в края защото така ми се губи едната страна на аквата. Първоначално имах иде аквата да е в ъгъла на стаята и така замисъла беше да е в края, но после го сложих на тази стен, а фистъра съответно на заден план. Иначе все още търся фолио да залепя на заден план но не мога да намеря

Публикациите са слети: 09.03.2014 22:42

Или ти имаш предвид така както е на задната стена, но да го преместя в единия край?

JEM

Да това имах в предвид.Тези филтри по принцип са за страничен монтаж,защото така като е монтиран в момента не може пълноценно да ти движи водата в аквариума -следователно и да я пречиства.
Колкото до черния фон или син(зависи как ти харесва),купи си един кадастрон от книжарницата и го боядисай плътно.

ghivanov

черен искам да я фонът, а с какво да го боядисам?

Similar topics (5)

27724

Отговори: 16
Прегледи: 13730

32097

Отговори: 31
Прегледи: 21970

11322

Отговори: 17
Прегледи: 13900

40836

Отговори: 10