• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

трогателно но факт 18+

Започната от sadoto, 10.09.2006 02:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sadoto

http://tuleni.hit.bg/indexbg.html

това дори не зная как да го коментирам ,пълен ужас........ :(

malomir

На линка прочетох тюлени и ми стана ясно за какво иде реч.Ама ти с тоя ник възмущаваш ли се от такива работи :D

sadoto

Цитат на: malomirНа линка прочетох тюлени и ми стана ясно за какво иде реч.Ама ти с тоя ник възмущаваш ли се от такива работи :D
сори бате ама това не е майтап работа ника ми нема нищо общо с това че има хора които се забавляват с това да причиняват болка и смърт на безащитни животни. това са болни хора , а и не зная какво им е правителството в канада щом позволяват да има такъв спорт. ако четете внимателно ще видите че това е спорт а не бракониерство. в какъв свят живеем.  "animal police"  прибират хора които не си хранят кучетата тези сигурно ше ги осъдят на смърт.
п.п. моля който е сапричастен към темата да разпространи линка към тази снимка в колкото може повече форуми

Живко

Сигурно ли е, че това е истина и не е дело на някой откачен природозащитник опитващ се да спре лова на тюлени.
Малко странно ми се струва в държава като Канада това да е разрешен спорт.
Никой не се е родил научен.

Raven

ловът на тюлени в Канада винаги си е бил законен бизнес- това е традиция при тях.
както ловът на китове ,който беше разрешен наскоро в ограничено количество.

това е все едно при нас есенният риболов на паламуд по морето- бизнес и препитание за една определена група хора.

не знам защо се обвързва с определението за спорт- може би някой се е опитал да го направи някаква туристическа атракция- но се съмнявам.

тюленовата кожа е много ценна и скъпа,а тази от малките бели тюленчета е най търсена- докато пазарът търси този продукт надали нещо може да се направи.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Истина е. Гледах филмче за ловци на тюленови кожи. Първо ги пребиваха с колове в главите, а после ги одираха, някои живи даже. Ледът беше червен навсякъде.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

SS_Division

Тези снимки са направо отврат, според мен трябва да си ненормален за да издържиш да ги снимаш, и още по ненормален да се опиташ да превръщаш това във спорт.това ми се вижда нелепо. Иначе съм съгласен c Raven, кожите им са наистина скъпи. Това е варварско, да правеха поне като с щраусите фермите са добро решение.

NO CARRIER

Аз за това обичам братята китайци. Поне нямат проблеми с бездомните кучета и котки.  :lol:

acho_pl

Цитат на: sadotohttp://tuleni.hit.bg/indexbg.html

това дори не зная как да го коментирам ,пълен ужас........ :(

Ебати гадната работа. Кой го позволява това нещо. Как е възможно в 21-ви век да се допуска такова нещо. Наистина несъм предполагал че може да има такъв спорт. изпратих писмо на btv и се надявам да се даде по-голяма гласност на това деяние.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

sadoto

готино ще е ако правят шапки и ракъвици от кожа на ловци :D ,защото честно казано повечето ловци дет познавам са разни комплексари които си го изкарват на животните .
а тези канадци като искат да спортуват ми да ходят да ловят мечки с голи раце :D ,а не тюлени с бухалки в ръка .

miTko

Цитат на: NO CARRIERАз за това обичам братята китайци. Поне нямат проблеми с бездомните кучета и котки.  :lol:
:bravo
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Това за туризма с убиването на тюлени е глупост, разбира се.

Ловът на тия тюлени, както каза Мариян си е бизнес там. Тъй като кожата им има необходимите качества само ограничено време от годината (гадините растат бързо) - примерно нялко седмици, това е ловният сезон само. Преди години за да действат по-бързо и да успеят да съберат максимално количество кожи за минимално време, ловците са деряли тюлените живи - да не губят време да ги убиват. От 1979 мисля има закон, който ги задължава да ги убиват преди това. Убиват ги с удар с дървена бухалка, защото така не се поврежда кожата.

Наистина, тюлените са сладки на външен вид и кръвта по снега не е приятна гледка, но при условие, че не са защитен вид и правителството издава разрешителни за лова не виждам какво толкова се реве срещу това. В кланница за пилета хеле пък за телета да видите какви кървища са, ама всички ядат пилешко и телешко и никой не вика за затварянето на фермите.

NO CARRIER

А бе, едно е да му резнеш гръцмуля, друго е да го утрепеш с лопатата по главата. Не че крайната цел не е една и съща, ама...

Живко

Цитат на: NO CARRIERА бе, едно е да му резнеш гръцмуля, друго е да го утрепеш с лопатата по главата. Не че крайната цел не е една и съща, ама...

:lol: Ти ме уби. Аз лично смятам бухалката в тиквата за по хуманна. Поне ако убиват мен, предпочитам да се свърши за миг, а не да си гледам кървищата и "сополите".
Абе заради такива измислени кампании се умаловажават наистина сериозни неща :!:
Никой не се е родил научен.

sadoto

Цитат на: Longanlon

Наистина, тюлените са сладки на външен вид и кръвта по снега не е приятна гледка, но при условие, че не са защитен вид и правителството издава разрешителни за лова не виждам какво толкова се реве срещу това. В кланница за пилета хеле пък за телета да видите какви кървища са, ама всички ядат пилешко и телешко и никой не вика за затварянето на фермите.

аз не ям телешко, пилешко и така нататък ам само салами и кремвирши а както всички знаете в тях има какви ли не боклуци ама не и месо така че може да се каже че сам вегитарянец и мога да се възмущавам от такива гледки. :D

Similar topics (1)

11354

Отговори: 5
Прегледи: 4205