• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

1500 литра от Пловдив

Започната от vankata_032_pld, 16.04.2013 10:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ангел Христов

Поздравления и от мен, колега! Доста мащабно си го замислил и реализирал  *THUMBS UP*
Ще следя и аз с интерес...определено морската акваристика в България набира темпове и литраж  :-D
Качвай снимки - не ни жали  :popcorn:
Пожелавам ти много приятни емоции и занимания около това чудо!!!
Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

vankata_032_pld

Здравейте колеги !
Снощи до късно лепих тръби и монтирах осветление в помещението.

Тук съм подготвил основите на де от структурите:

Започнах да загрявам водата:

Осмозата(бая зор и дадох последните дни):

не остана още 12см и ще прелее: :-|

Първи стъпки в хардскейпа (не че ми допада кой знае колко ама нямам нерви повече)

Отгоре:

vankata_032_pld

Здравейте, след като направих още една структура реших да си поиграя малко с подредбата и ето резултата:
вариант 1

вариант 2 (хисар капия) *ROFL*

всичко това разбира се е в доста суров вид тъй, като имам да редя още доста каманак но общата идея горе долу става ясна.
Ще се радвам да споделите, кой от двата варианта повече ви допада за да продължа работата и доизграждането на хардскейпа.
Наясно съм, че по голямата част от това което правя няма да се вижда сзлед като обраснат коралите но.............

Стоян Михов

Аз съм категорично за първия вариант с доработка. Доработката е да дръпнеш лявото "дърво" към средата на аквариума (опитай се да спазиш "златното правило"), да му сложиш поне още толкова (или повече) камъни и да го направиш по-скоро като остров без много израстъци. Размести ги и двете да не са в една ос - дясното го дръпни по към предното стъкло, а лявото след като го оформиш като остров го бутни по-назад. Дясното се опитай да го завъртиш на 180 градуса - т.е. по големият израстък да гледа към средата на аквариума.

vankata_032_pld

Тъкмо жената вика еееееееееее най накрая ми сбъдна мечтата да има мостче и ти ся ша го разбичкаш :kreshtja: *ROFL*
Октоподе драсни някоя схема, че да придобием визуална представа за какво иде реч. *mislia*
: 23.04.2013г 16:04ч
Надрасках набързо една схемичка мисля че вече изглежда доста по добре но все пак дайте по едно мнение. :coffee:

Стоян Михов

Ами нещо такова имах предвид, идеята е двете структури да са на различен план едната е по-напред, а другата по-назад. И между тях се оформя "пътечка" ти пак можеш да удължиш рамената на двете и те погледнати фронтално да оформят "мостче, но то няма да е свързано реално.

и другото- не ги прави високи, минимум една педя си остави между повърхността и върха на камъните, за да има накъде да бягат акропорите :)

vankata_032_pld

Най накра дойде и императора.................... любимата ми играчка !

След обстойна инспекция от ръководителя на обекта джаджата беше одобрена и пусната в експлоатация. :-D

Поздрави !

vankata_032_pld

Елегaнс корaл.
Поздрaви колеги!

M_I_T_A_K_A

Добре изглежда. Вижда се, че има и други неща в аквариума. С какво си го заселил и може ли една цялостна снимка?

Поздрави,
Димитър.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

vankata_032_pld

Митaк все още рaботя по скейпa *DRINK* кaто го зaвършa и ми допaдне ще пуснa снимки.
Поздрaви!

vankata_032_pld

Първите гадинки.
Стромбуси и едно таралежче

и една жълта зебразомка. :-)

Поздрави !
: 07.05.2013г 11:11ч
Скимера 2 часа след, като му качих помпата.  :popcorn:
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Slavov

Тука нещата стават много дебели  *privet* *privet* *privet* !!!!!

Giorgio_Armano

Цитат на: Slavov - 08.05.2013 15:01
Тука нещата стават много дебели  *privet* *privet* *privet* !!!!!
Мдааааа.Започва да става интересно.
*privet* *THUMBS UP*
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

vankata_032_pld

една кофти снимка с телефона.

Поздрави !

Ilianidis

С какво осветление си-какви диоди? Прекалено е синьо и няма да ти изпъкват изобщо топлите цветове.

Similar topics (5)

48297

Отговори: 110
Прегледи: 61642

34937

Отговори: 58
Прегледи: 35519

26406

Отговори: 22
Прегледи: 31646

52811

Започната от nemo565