• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

КАКВО СТАВА С КРИПТОКОРИНАТА МИ ?

Започната от Shagrath, 09.08.2006 16:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Shagrath

Последните три листа, които пусна криптокорината наснимкатапо-долу, са направопрозрачни. Моля, кажете ми какво да правя.
линк:
//

Тони

Нищо не можеш да направиш. Хванали са криптокоринова болест. получава се най-често , при по-честа смяна на водата. Има няколко теми по въпроса, потърси ги в търсачката.
След време може да се оправят .
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Shagrath

Е, да, ама нали при криптокориновата болест, растението хвърля листата си?! А в случая листата са си на растението. Просто ристата са прозрачни, но си растат. Дали наистина е криптокоринова болест?

botzi

по скоро проблем с осветлението е, ако съдя по снимката, при криптокоринова болест листата се спаружват, все едно са попарени.

Тони

Не погледнах снимката и прибързано направих извод :oops:
С този проблем не съм се сблъсквал.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

lz3cv

При липса на някой елемент листата ставаха прозрачни, но не се сещам в моента кой беше.
Намерих го - желязо. Пише, че при тежък недостиг в младите листа почти няма хлорофил. Но ако ти е само криптокорината така а другите растения са наред, тогава не знам какво е.

Longanlon

Криптокорината е растение с голяма и добре развита коренова система. То поема по-голямата част от необходимит му вещества чрез корените и поради това изисква богат и хранителен грунд, за да се развива добре.

Ако не си сложил нищо като подхранка под пясъка, очевидно това е проблемът. Едно-две топченца глина веднъж на 6 месеца или таблетка коренов тор от магазина на 2-3 седмици ще оправи положението.

Shagrath

Благодаря за съвета! Още днес ще купя тор.

Longanlon

По-добре глина, ако може да си намериш.

Каквото и да избереш - глина или хапчета - натисни го с пръст близо до растението (на 3-4 см от  него) докато опреш дъното, като внимаваш да не разбуташ много самата криптокорина.

Shagrath

Не знам дали продават такива глинени топчета по магазините, но такъв тор на таблетки съм виждал да продават. Ако може да споделите Ваши предпочитания за производител, марка, и т.н., ще Ви бъда благодарен.

abaro

http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

Пръст от саксията върши работа. Обърни внимание и на магнезия, симптомите са подобни - сложи магнезиев сулфат.

Това не е крипокоринова болест със сигурност. При нея листата стават на каша, парченца от листото висят като дрипи от дръжките.

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 386069

1317

Отговори: 8
Прегледи: 13171

23062

Отговори: 6
Прегледи: 6829

15093

Отговори: 4