• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Физа

Започната от Stefot0, 26.01.2013 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stefot0

Добър ден искам да питам тези охлюви вредни ли са за растенията или не .. че нещо почват да се множът ...

Caxapa

kapacitet

Че какво им е вредното  *dontknow*

zariio

Копирано от темата за охлювите в аквариума:

Блатните охлюви са преносители на различни заболявания по животните и хората и понеже са местен вид (не можем да бъдем сигурни че са отгледани в стерилни условия)отглеждането им в аквариум се избягва. Ако ви предложат такива охлюви - не ги купувайте!

vanko77777

Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

kapacitet

Копирано от темата за охлювите в аквариума:

Физите много лесно могат да бъдат объркани с блатните охлюви. При блатните охлюви(Galba trucaluta(малък блатен охлюв) и Limnaea stagnalis(голям блатен охлюв) черупката е дяснозавита(дексотропна)

А на колегата видимо е лявозавита.

Stefot0

Мерси много ако има лекарство което да ги премахва моля кажете или да преварвам всичко и да го стартирам от начало аквариума .. ?

zariio

Може и аз да греша че я виждам като дяснозавита.

kapacitet

ЦитатМерси много ако има лекарство което да ги премахва моля кажете или да преварвам всичко и да го стартирам от начало аквариума .. ?

А ти защо искаш да ги махаш? Физата според мен е напълно безвреден и всеяден охлюв  *dontknow* 

Stefot0

Еми ако е наистина е вярно това че носат болести и ми пасът растенията  .. Дали наистина ще ги пасът ...
: 26.01.2013г 19:07ч
И другия ми въпрос е дали тия охлюви ХЕЛЕНА  ше ги изядът ..

dimityr.velikov

а меланията вредни ли са колеги?

kapacitet

Само ще помоля без сарказъм *DRINK*

Успех
: 26.01.2013г 20:08ч
Ето една хубава темичка за охлювчета. Там си пише всичко до най- малката подробност.

http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-bezgrabnachni/10421048104410541042104510581045-105410611051107010421048-1042-10401050104210401/

Stefot0

как да го  махна .. МОЛЯ някои ако знае да каже

VDO

Цитат на: dimityr.velikov - 26.01.2013 20:30
а меланията вредни ли са колеги?
Много се въдят,в един момент дъното става един вид грунд от охлюви.В умерени количества са дори полезни,но много трудно ще ги държиш в такива.Мен лично ,ако ме питаш,сега да трябваше да пускам мелании или планорбис в аквариума-НЕ бих го направил въобще!

Caxapa

Под полето където пишеш отговорите в темата ти има доста теми на тази тематика където се предлагат няколко начина на отстраняване на охлювите в аквариума. Избираш един който ти допада и действаш.