• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какво е това растение? Всички питанки - тук! II част

Започната от NO CARRIER, 08.12.2012 22:21

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

pro_filer

Прилича на микрозорум. Ако е това не трябва да е в грунда... Успех!

Yoana

Благодаря за отговора, нямам идея как е попаднало, вероятно със закупуването на анубиаса е имало малко коренче. Ще се опитам да го закрепя на някое малко камъче за момента.

niki_o

На мене на Микрозонум ми прилича.Не се сади в грунда,а се превързва към корен или камък.

pro_filer

Цитат на: Yoana - 29.12.2017 15:31
Благодаря за отговора, нямам идея как е попаднало, вероятно със закупуването на анубиаса е имало малко коренче. Ще се опитам да го закрепя на някое малко камъче за момента.
Може и просто да го затиснеш с камъче... Успех!

Yoana

Благодаря, завързах го с корда към един камък, в последствие ще видим дали ще потръгне.

GRUEL

Някаква идея какво е това тревистото растение? Взех ги от аквата на приятел - при него не вървяха. Взех ги полу заминали, сега тръгнаха, почнаха да пускат нови листа.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Amev

GRUEL

Мерси! Значи съм ги сложил на правилното място :)

Sent from my XT1585 using Tapatalk

tedybb

Здравейте,

Някой може ли да каже какво е това ?

Благодаря предварително [emoji3]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

niki_o

tedybb

vmax

Това си е някакво нашенско растение, понеже го взех от едно езерце на Витоша, но ще ми е интересно да разбера какво точно е.

Nikiengi

Това е Микрантемум умброзум и чесно казано не очаквах, че може да се намери в нашите езера. :-)

vmax

Благодаря за информацията. Интересното е, че това което чета за него е че е тропично и субтропично растение и ми е интересно как би оцелявало зимата. По описание ми изглежда да е някакво капризно и чувствително растение, предпочитащо доста ниско ph и доста хранителна среда. Моето езеро е точно обратното на това, но едно малко коренче което боднах там за сега се чувства добре. И охлювите ми не го закачат. Дано да оцелее, понеже изглежда добре. Руснаците пишат, че можело да се гледа и като плаващо и в интерес на истината коренчето което взех си плаваше свободно във водата.

Phoenix

Здравйте,
помогнете ми да разпозная това цвете!

Similar topics (5)

33760

Отговори: 9
Прегледи: 11256

4783

Отговори: 4
Прегледи: 5702

55415

Отговори: 21