• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Лечение на ихтио с малахитово зелено,нестатин !!!

Започната от Totti868, 29.11.2012 12:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Totti868

Вече 10 дена се боря с тая гад. Първо сложих малахитово зелено,сега нестатин (вече 2ри ден)и барбусите не могат да се изчистят.Умряха ми молинезийте, хелерите,неона днес.Какво да правя? ЧУдя се вече дали да не изкарам всичко и да го преваря и наново да пусна аквариума ,а барбусите през терасата. Интересното е, че на сома и на скаларийте им няма нищо. Посъветвайте ме?Между слагането на малахитовото и нестатина сменям по 20процента вода. Съмнявам се дали молинезйте и хелерите не умряха от птредозиране на малахитовото зелено,защото нямаха никакви точки по тях.
: 28.11.2012г 23:11ч
няма ли някой във форума който да даде съвет какво да правя.

Nikiengi

Недей да рестартираш още! Малахитовото зелено е правилен вариант, но е трябвало да се изчака още, аз използвам ФМС (в който има и малахитово зелено), който е много по-добър. С Нистатина нямам опит, но много колеги са доволни от метода, вече си започнал - виж какво ще стане! По принцип действаш правилно, ако обаче си сигурен, че заболяването е ихтио. Може да е Оодиниум, двете много си приличат, но тогава лечението е по-продължително.

Caxapa

Аз искам да помоля да дадеш малко повече и подробна информация за аквариума и ако може да приложиш снимки.  Иначе само на боб, карти  може да гадаем какво е положението.

danielm

докато не разберем какво им е на рибите ... никой не може да ти помогне.
аз лично съм лекувал ихтио и с трите варианта, но със сигурнос  не действа на ихиоито по стъклата - щот таквоз дживотну май нема.
дай снимки и инфо или кажи довиждане и на последните риби.
и 10 теми да отвориш ... резултата няма да се промени.

Totti868

Водата съм я вдигнал на 30+ градуса, но нощем изключвам нагревателя, защото нямам реле и водата на сутринта пада на 25-26 градуса. Аквариума съм го пуснал преди 1 месец-20литра е.каква е разликата между ихтио и оодиниум и разликата в лечението. Снимки ще направя по късно
: 29.11.2012г 19:07ч
ето и снимка на аквариума.само че не се виждат точките. Не знам как да направя такава снимка която да не се размазва от близко.

Nikiengi

Totti868

не мога да го отворя линка.Вече слагам 5 хапче нестатин а ефект няма -барбусите продължават да са на точки.На2те скаларий и на сома им няма нищо

Nikiengi

Ами тогава опитай от менюто в ляво - Болести - Как да пазим рибките си здрави - ето ти скрийн:

l_mutishev

И аз бях прихванал ихтио няколко седмици след като стартирах аквариума си и терапията с Нестатин при мен проработи на 100%, като следвах стриктно инструкциите написани за ползването на лекарството.

Totti868

Онзи ден ми умря и единия барбус.След това разбрах ,че не трябвало да сменям водата преди слагане на хапче и като изпълних това за 2 дена другия барбус се изчисти(а преди това 10 дена не можа да се оправи).Сега въпроса е да слагам ли нова доза нестатин или не.

nikolaytoshev

Предозирал си лекарството.

Имаш ли още рибки, който видимо са болни: имат характерните точки, не се хранят и странят от другите и т.н.

Аз от снимката не мога нищо да видя по рибките. Просто е направена от далече.
За да не се размазва снимката е нужно от близко да снимаш в макро режим. Сега всички сапунерки го имат.

И защо не си вземеш един нагревател с реле, за да ти е по лесно и на теб и по комфортно на рибките ти. Има китайски за по 9-10лв.

Similar topics (4)

58752

Отговори: 3
Прегледи: 5900

28747

Отговори: 3
Прегледи: 5109

37913

Започната от a__andreew

Отговори: 4
Прегледи: 3435