• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какви са тези растения?

Започната от Тони, 14.07.2006 18:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Тони

Интересува ме този ехинодорус какъв е?

Това червеното в средата?

И това:

Съжалявам за гадните снимки!
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Ilianidis

Myriophyllum mattogrosense  на втората и дидиплис диандра или пеплис диандра на третата.Ехинодоруса е трудна работа.

Raven

Ludwigia arcuata е на третата.
много финно растение ,листата му имат много интересен меден оттенък.

ехинодорусите са трудни за определяне,пък и на мен никога не са ми вървели и за това хич не ги хващам.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ilianidis

Мариане този път грешиш,сигурен съм.Снимката го прави малко голямо иначе това си е дребно и с дребни листа.Виж и отделните разчленения как са.

Raven

в случаят размера не е от значение- гледай цветът на върховете.
имал съм доста аркуата- няма такъв цвят ,вервайте ми.
във всеки случай Тони ако пусне по добра снимка на това растение ще се види най ясно.

Longanlon

Залагам на Дидиплиса, без да съм специалист по въпросите му.

Тони

Като прегледах в сайта, мисля че става въпрос за Ludwigia arcuata . По описанието е същата, въпреки че на снимката в сайта няма нищо общо: ширина на листата 2мм, дължина 35мм, разположени едно срещу друго, червеникави, расте по-бавно от останалите.....
Другото - дидиплис диандра не го намерих, както и Myriophyllum mattogrosense
Ехинодоруса, като се загледам в снимката- много кофти, никой не може да го определи. :oops:  Иначе е по-тъмно зелен от останалите, с жълтеникави петна и по-остри листа.
Благодаря :beer

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

според мен е това.

discus

Доколкото се вижда от снимките и до колкото може да се каже нещо за ехинодорусите тъй като много лесно мутират, за мен тва си е чиста амазонка.

Ilianidis

Цитат на: raven

според мен е това.
Ами Тони да казва,щото явно му е рахитична.Ако пуска корени в разчлененията значи е лошо гледана лудвигия,ако не пуска е дидиплис.Снимката е много лоша за качествено определяне,но съм за дидиплис.Поне той ми дава такова и ако споменава за същото си е дидиплис.Имам аркуата и е доста по едра и различна,даже и като по-слаба има одебеляване на листата,не са като игли.Лудвигията не е трудна за гледане за разлика от дидиплиса.

Longanlon

При кимбайците имаше от това и съм си го вземал, ама не можах да му уцеля изискванията явно и много бавно растеше. Никакви корени не пускаше от стеблото - значи дидиплис а?

77

те за какво са ти го дали :?:

Тони

Цитат на: IlianidisПоне той ми дава такова и ако споменава за същото си е дидиплис..
За него става въпрос  :oops: В смисъл, че друго подобно нямам и щом от него съм давал, значи е това.
От горе изглежда така:

Similar topics (5)

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28377

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33507

48784

Отговори: 1
Прегледи: 26349