• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: Slavov - 23.05.2011 09:05
Гупите ми седят само на повърхността, на какво се дължи ?
Имат ли проблем с дишането, затруднено или неправилно, поемат ли въздух над водата и т.н.?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Slavov

Аерирам си постоянно, то не точно залепени за повърхноста ами 1 сантиметар по-надолу, но не цъкат из целия аквариум ддз, те и тигровите ми бербуси нещо много се гонат, те са ми нови риби, и така ли се гонат, или си играят нещо, снушават ли се ддз...

wwladoo

Цитат на: Slavov - 23.05.2011 09:05
Гупите ми седят само на повърхността, на какво се дължи ?
На колко време сменяш вода, и по колко и каква вода престояла или от чешмата--с какво храниш и по колко пъти на ден,колко бр. рибки в колко литра вода са, и на каква температура ги гледаш.
: 23.05.2011г 19:07ч
Цитат на: Slavov - 23.05.2011 18:27
Аерирам си постоянно, то не точно залепени за повърхноста ами 1 сантиметар по-надолу, но не цъкат из целия аквариум ддз, те и тигровите ми бербуси нещо много се гонат, те са ми нови риби, и така ли се гонат, или си играят нещо, снушават ли се ддз...
Какви са тия тигрови барбуси--Тетразона ли са,на раета ли са--дай ако можеш снимка, и ако са такива с гупите ли ги гледаш,ако да ще имаш проблем,махай ги оттам,ще им надърпат опашките,особенно на мъжките гупи.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

JivkaGK

За колко време пораствет гупите. Четох, че за 2 седмици им личи пола. Стават ли за 2 седмици на половонита на възрастните?

paolo6481

Цитат на: JivkaGK - 04.06.2011 21:07
За колко време пораствет гупите. Четох, че за 2 седмици им личи пола. Стават ли за 2 седмици на половонита на възрастните?
За 2 седмици е абсурд да им различиш пола на гипите.Чак когато станат около 2 см си проличават белезите а за това са нужни 45-60 дни.Но много зависи къде са гледани и как са хранени.

JivkaGK

Имам само един аквариум 20л и всички са дружно в него. Понеже при първия ми опит (преди 10 месеца), когато се надявах на поколение и взех по-малка бройка риби (5), които не само не се размножиха, а и не оцеляха вече се примирих, че е явно ми е рано да ги въдя, поне да оцеляват и взех повечко, събраха се около 13 риби. Едната се оказа бременна и роди на 4-я ден откакто я купих. Разчитам на скривалеще за малките, отколкото на моите "вещи" действия. Преброих 4 малки, но реялно не знам колко са.    Снимката е преди да са родени,за да онагледи скривалището. Ако нещо се е скрило там вътре няма преброяване. Проблема е че е тясно, а нямам къде да ги местя. Имам предвид големите риби.
За колко време ще станат малките на половината на възрастните? 45-60 дни, т.е. не по-рано от месец, два?

paolo6481

Какво има да им местиш?Остави си ги там при големите и -това е.То което преживее първия ден след раждането обикновено оцелява.Като стрелички са.Никоя голяма гупа не го хваща.Виж за неонките обаче не знам.

JivkaGK

За сега гупите са се "заели по въпроса" неонките не ги преследват. Тясно ще им е. Стават към 20 риби на 20 литра.
Благодаря за съвета и отговора. Ще те послушам. Нямам нито пари, нито място за втори аквариум в момента.

Асен Евгениев

Цитат на: JivkaGK - 04.06.2011 23:05
Стават към 20 риби на 20 литра.
Време е за по-голям аквариум. И много по-лесно ще го поддържаш.

JivkaGK

Цитат на: akapulko - 04.06.2011 23:09
Време е за по-голям аквариум. И много по-лесно ще го поддържаш.
... или няколко профилирани малки?!
Ако няма произчаствия, до другия месец, ще трябва да се организирам.

Асен Евгениев

Цитат на: JivkaGK - 04.06.2011 23:23
... или няколко профилирани малки?!
...... средноголеми. *DRINK*

JivkaGK

emchooo23

хора моля ви кажете ми как да разбера ддали молинезията ми е бременна МОЛЯ *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* знам че трябва да използвам  *google* но моля ви турсих много *HELP* *HELP* *HELP*

MeTogu

Без снимка няма никой да ти орговори.И се предполага че е бременна,но въпроса е след колко горе-долу ще роди.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

emchooo23

1. ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!! имам 7.гупи 3.молинезий 1.жълта молинезия 2.хелера(мъж и жена)1.бета 2.дънни сома и 2. сома където чистят стъклата кажете ми защо бетата напада си4ки вторият проблем е че незнам никоя кога е бременна моля ви помогнете ми  *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*