• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 04:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: Slavov - 23.05.2011 12:05
Гупите ми седят само на повърхността, на какво се дължи ?
Имат ли проблем с дишането, затруднено или неправилно, поемат ли въздух над водата и т.н.?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Slavov

Аерирам си постоянно, то не точно залепени за повърхноста ами 1 сантиметар по-надолу, но не цъкат из целия аквариум ддз, те и тигровите ми бербуси нещо много се гонат, те са ми нови риби, и така ли се гонат, или си играят нещо, снушават ли се ддз...

wwladoo

Цитат на: Slavov - 23.05.2011 12:05
Гупите ми седят само на повърхността, на какво се дължи ?
На колко време сменяш вода, и по колко и каква вода престояла или от чешмата--с какво храниш и по колко пъти на ден,колко бр. рибки в колко литра вода са, и на каква температура ги гледаш.
: 23.05.2011г 19:07ч
Цитат на: Slavov - 23.05.2011 21:27
Аерирам си постоянно, то не точно залепени за повърхноста ами 1 сантиметар по-надолу, но не цъкат из целия аквариум ддз, те и тигровите ми бербуси нещо много се гонат, те са ми нови риби, и така ли се гонат, или си играят нещо, снушават ли се ддз...
Какви са тия тигрови барбуси--Тетразона ли са,на раета ли са--дай ако можеш снимка, и ако са такива с гупите ли ги гледаш,ако да ще имаш проблем,махай ги оттам,ще им надърпат опашките,особенно на мъжките гупи.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

JivkaGK

За колко време пораствет гупите. Четох, че за 2 седмици им личи пола. Стават ли за 2 седмици на половонита на възрастните?

paolo6481

Цитат на: JivkaGK - 05.06.2011 00:07
За колко време пораствет гупите. Четох, че за 2 седмици им личи пола. Стават ли за 2 седмици на половонита на възрастните?
За 2 седмици е абсурд да им различиш пола на гипите.Чак когато станат около 2 см си проличават белезите а за това са нужни 45-60 дни.Но много зависи къде са гледани и как са хранени.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

JivkaGK

Имам само един аквариум 20л и всички са дружно в него. Понеже при първия ми опит (преди 10 месеца), когато се надявах на поколение и взех по-малка бройка риби (5), които не само не се размножиха, а и не оцеляха вече се примирих, че е явно ми е рано да ги въдя, поне да оцеляват и взех повечко, събраха се около 13 риби. Едната се оказа бременна и роди на 4-я ден откакто я купих. Разчитам на скривалеще за малките, отколкото на моите "вещи" действия. Преброих 4 малки, но реялно не знам колко са.    Снимката е преди да са родени,за да онагледи скривалището. Ако нещо се е скрило там вътре няма преброяване. Проблема е че е тясно, а нямам къде да ги местя. Имам предвид големите риби.
За колко време ще станат малките на половината на възрастните? 45-60 дни, т.е. не по-рано от месец, два?

paolo6481

Какво има да им местиш?Остави си ги там при големите и -това е.То което преживее първия ден след раждането обикновено оцелява.Като стрелички са.Никоя голяма гупа не го хваща.Виж за неонките обаче не знам.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

JivkaGK

За сега гупите са се "заели по въпроса" неонките не ги преследват. Тясно ще им е. Стават към 20 риби на 20 литра.
Благодаря за съвета и отговора. Ще те послушам. Нямам нито пари, нито място за втори аквариум в момента.

Асен Евгениев

Цитат на: JivkaGK - 05.06.2011 02:05
Стават към 20 риби на 20 литра.
Време е за по-голям аквариум. И много по-лесно ще го поддържаш.

JivkaGK

Цитат на: akapulko - 05.06.2011 02:09
Време е за по-голям аквариум. И много по-лесно ще го поддържаш.
... или няколко профилирани малки?!
Ако няма произчаствия, до другия месец, ще трябва да се организирам.

Асен Евгениев

Цитат на: JivkaGK - 05.06.2011 02:23
... или няколко профилирани малки?!
...... средноголеми. *DRINK*

JivkaGK

emchooo23

хора моля ви кажете ми как да разбера ддали молинезията ми е бременна МОЛЯ *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* знам че трябва да използвам  *google* но моля ви турсих много *HELP* *HELP* *HELP*

MeTogu

Без снимка няма никой да ти орговори.И се предполага че е бременна,но въпроса е след колко горе-долу ще роди.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

emchooo23

1. ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!! имам 7.гупи 3.молинезий 1.жълта молинезия 2.хелера(мъж и жена)1.бета 2.дънни сома и 2. сома където чистят стъклата кажете ми защо бетата напада си4ки вторият проблем е че незнам никоя кога е бременна моля ви помогнете ми  *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*