• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Тропически палудариум

Започната от Peakone, 30.09.2012 01:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Peakone

Ето, че дойде време за 3ти палудариум вкъщи  :-[

Започнах го с идеята да е дом на жабоци от вида Phyllobates Vittatus, но поръчката не се изпълни, та ще видим в дом на какви жабоци ще се превърне.

Вече платформите са направени и облечени с мрежа за насекоми, за да се намали шанса части от субстрата да попадат във водата. Както в предишната конструкция използвах мрежи за изцеждане на валяци за платформите.

На снимката се виждат и корените, които съм харесал с евентуалното им разположение. Колоната, която е в дясно е отделението, където ще бъде поместена помпата за водопада и машинка за мъгла-

За да може мъглата по-лесно да се разпространява из вивариума зад корена съм сложил импровизирана тръба от отрязана туба от козметика, като тя е облечена с мрежа, за да не се навират там животинките.

В същото време съм почти готов с водопада - сложна конструкция от камъни, които дадоха доста зор докато успея да ги закрепя един към друг  :-D

Стиропора, който е на заден план представлява кутийка, в която да се излива водата от помпата посредством маркуч, с цел да е по-слаба струята на водата и тя съвсем леко да се стича по камънаците ето така:

Очаквайте ъпдейти

miTko

Със силикона май си се измъчил. Камъните най-добре да се лепят с монтажно лепило, става много здраво.
Разни мои АКВАРИУМИ 

filio

Borko7

I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Peakone

Цитат на: miTko - 01.10.2012 09:51
Със силикона май си се измъчил. Камъните най-добре да се лепят с монтажно лепило, става много здраво.

не питай... Аз първо се пробвах с пистолет за горещ силикон, за да може по-бързо да ги фиксира, но изобщо не ги задържаше и за това трябваше да продължа с обикновения.

Ама нищо, за другия път ще знам :-D

Строителната пяна е нанесена и даже престоя 48 часа, след малко започвам оформянето.

diskusi233

Доста добре е замислен този полидяриум.Ще следя темата и с нетърпение очаквам и снимковия материал.

Peakone

Ами май приключих с оформянето. Ето това е резултата:

Цветята, които съм приготвил са
Фикус пумила, пеперомия

Сциндапсус

Ето този Anbusias barteri var. Nana (не знам какво ще видите на тази тъмна снимка)

Имам и един изтормозен фаленопсис мини. Издирвам дребни видове бромелии, специално Ехмея и неорегелия, но без никакъв успех за сега.

Borko7

какви са размерите на аквариума. за дървесните видове жаби ( като dart frogs ) са по-подходящи високите палудариуми.

другите 2 палудариума действащи ли са в момента?
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Peakone

Цитат на: Borko7 - 02.10.2012 10:03
какви са размерите на аквариума. за дървесните видове жаби ( като dart frogs ) са по-подходящи високите палудариуми.

другите 2 палудариума действащи ли са в момента?

Dart frogs са дърволази, а не дървесници и за повечето видове по-подходящи са хоризонталните съдове. Те живеят на земята в близост до дърветата, в основите на които търсят убежище.

Eто такова е типичното местообитание на доста от видовете PDF

Специално за вида, който аз си бях харесал живеят дори в близост до потоци и реки.

Размерите на този съд са 80/30/30см и да, другите са действащи.

Borko7

Peakone

Ами май-май това беше. Остана само 2 празни места за китки, но ще видим какво ще се запълнят. Приемам предложения.

Ето го и крайния резултат

Малко мъгливо беше времето днес :P

kiril_m

Страхотен е, без думи останах.

mackman

Много е красиво!!! *THUMBS UP*
Успех с отглеждането!

miTko

Браво! Много добре се получава!
Хакни някоя папрат, защо се плашиш? Всъщност, мога да ти дам някоя издънка с корени.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Peakone

Цитат на: miTko - 04.10.2012 11:56
Браво! Много добре се получава!
Хакни някоя папрат, защо се плашиш? Всъщност, мога да ти дам някоя издънка с корени.

Няма да ти се разсърдя стига да е дребен вид. Нещо не успявам да намеря подходящи дребни растения по цветарските магазини... неорегелии специално почти никакви не намирам, за дребен вид да не говорим.

Similar topics (5)

30555

Започната от Raven

Отговори: 110
Прегледи: 87700

30558

Отговори: 21
Прегледи: 48981

24170

Отговори: 27
Прегледи: 59601

30559