• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Изгризана опашка на гупа моля помогнете

Започната от Marinela, 14.09.2012 10:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marinela

Здравейте тази сутрин забелязах че опашката на мъжката ми гупа е изгризана и също гупата седи на едно място на повърхността и незнам какво и е *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* в аквариума отглеждам 1 женска гупа, 2 женски хелера,1 мъжки хелер и едно сомче.благодаря предварително!
:-)

diskusi233

Може да е от сомчето ако може приложи снимка защото съм имал случаи и хелери да ги ядът опашките на гупите.Може да е от сръчкване или липса на витамини,но немисе вярва тъи като неса толкова претенциозни рибите които гледаш.Охлюви отглеждаш ли в аквариума.

Marinela

да отглеждам 1 охлюв но вчера вечерта видях още един охлюв но е много мъничак и бял  :-( но както и да е гупата ми преди малко умря  :'( но все още искам да разбера защо

diskusi233

Да знаеш,че е само от охлюва като рибата заспи пада на дъното и охлюва ги лази и гризе от перките им.Според мен е това друга причина невиждам.

wwladoo

Цитат на: diiskusi233 - 14.09.2012 15:18
Да знаеш,че е само от охлюва като рибата заспи пада на дъното и охлюва ги лази и гризе от перките им.Според мен е това друга причина невиждам.
Охлювите ще знаеш,са големи бързаци и ядат не само перки и опашки--аз докато бръкна в аквариума и се шмугват в храстите ;-) :-D!!!А бе моето момче,явно не разбираш нищо,защо пишеш глупости и се излагаш само...Най вероятно причината е във това че гупата е получила някакво загниване и е паднала част от опашката--за да умре после.Гупа с нагризана опашка от друга риба ръбната няма да умре--даже и след време е израствала пак но не със същите цветове-леко се изменят!!!! :-)  С това си мнение току що попадна в една друга тема в Лафче--,,Избрани бисери от форума,,
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

diskusi233

Цитат на: wwladoo - 14.09.2012 15:28
 Охлювите ще знаеш,са големи бързаци и ядат не само перки и опашки--аз докато бръкна в аквариума и се шмугват в храстите ;-) :-D!!!А бе моето момче,явно не разбираш нищо,защо пишеш глупости и се излагаш само...Най вероятно причината е във това че гупата е получила някакво загниване и е паднала част от опашката--за да умре после.Гупа с нагризана опашка от друга риба ръбната няма да умре--даже и след време е израствала пак но не със същите цветове-леко се изменят!!!! :-)  С това си мнение току що попадна в една друга тема в Лафче--,,Избрани бисери от форума,,

Колега ако не виждаш по-горе съм споменал,че може да е от риба затова първо прочети после пиши и да ти кажа честно съм имал случаи това,че ти неси имал и бързаш да се подиграеш си е твои проблем.Неказвам,че охлювите са бързаци незнам дали си имал случаи да мислиш една риба за умряла а тя да е жива всъщност,но да е заспала.

zariio

Цитатнезнам дали си имал случаи да мислиш една риба за умряла а тя да е жива всъщност,но да е заспала.

А ти имал ли си такъв случай?Любопитно ми е рибата като заспи на една страна ли полягва или по гръб *dontknow*

diskusi233

Цитат на: zariio - 14.09.2012 15:55
А ти имал ли си такъв случай?Любопитно ми е рибата като заспи на една страна ли полягва или по гръб *dontknow*

Да имал съм случаи рибата е скалария трицветна станах късно през ноща и погледнах как вътрешния филтър я е захванал смисъл засмукал.Блъкнах бързо и рибата не мърдаше светнах и се загледах в хрилете и и те мърдаха на сутринта на рибата и нямаше абсолютно нищо.И не рибата си бе права когато бе засмукана от филтъра.

zariio

Ами намали ги тез филтри бе човек.Добре че другите ти риби са имали безсънна нощ че сега и те щяха да са минали през филтъра :-D

diskusi233

Цитат на: zariio - 14.09.2012 16:48
Ами намали ги тез филтри бе човек.Добре че другите ти риби са имали безсънна нощ че сега и те щяха да са минали през филтъра :-D
Не бе от филтъра дибита е нормален за литража но просто рибата спи дълбоко.

zeta1998

уникална рибка човек моите обикновено като заспят така са обърнати по корем и не мърдат с хриле  :-D сещаш се за какво говора  :-D 

wwladoo

Цитат на: diiskusi233 - 15.09.2012 00:03
Не бе от филтъра дибита е нормален за литража но просто рибата спи дълбоко.
Стига бе,спри се бе човек  *ROFL*ще ме умориш....
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

stanislav89

Тоя не може да спре да се излага  :-D :-D

Marinela

:-Dкакто и да е искам да кажа че хелерите ми нещо не са добре поне аз така си мисля постояно седят на дъното на едно място само женската гупа май си е добре ама и тя по някой време почва да плува бързо надолу и нагоре  какво им става на тея риби незнам *dontknow*

stanislav89

Може и да така да е, преди да си вземаш риби от магазина ги огледаи.
: 16.09.2012г 09:09ч
или най-добре смени магазина, защото доста често имаш проблеми с рибите. Или нещо при теб не е както трябва или на рибите им е имало нещо.

Similar topics (5)

32693

Отговори: 7
Прегледи: 4799

43886

Започната от Jordan_1

Отговори: 4
Прегледи: 4224

53970

Отговори: 0
Прегледи: 2235

42762