• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Дискусите ми хвърлиха хайвер ...

Започната от qoke2, 22.08.2012 03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

romel

Да , Вие сте   един много голям  късметлия  колега  , но  защо не  направите нещо да  отгледате  поне  малка част  от малките? Чифтът  е страхотен!

Dakata85

Е аз доколкото разбирам той прави!!!! Какво искаш да кажеш с това поне малка част???

diskusi233

Дано този път успееш да извадиш поколение.

qoke2

daka взе ми от устата ... Аз се опитвам да направя какво ли не ....
Между другото, малките бяха малко и ротителите ги зарязаха, пък и нещо не могат да ги събират в този голям и шарен аквариум. Наложи се да ги отделя и да се опитам да храня изкуствено, но вчера сменяха таблото на блока и нямаше ток от 9 до 16:30 и всичките до едно измряха ... :( Гледам че пак чистят място големите, дано този път успя!
: 13.09.2012г 22:10ч
Рибите пак хвърлят. А дано този път да имам повече късмет.

romel

При тези риби  късмета   не  е достатъчен. Подготвихте ли си  изкуствената захранка  в случай  че  нямат секрет  родителите? И поне  десетина дни  отпуск?

romel

Дайте да  поговорим на скайпа , от който Ви търся.

qoke2

qoke2

Малко Ъп на темата. Излюпиха се около 150-200 риби от които оживяха само 20 за момента и ядат артемия. Явно родиелите нямат достатъчно секрет. Хубавото е че преди малко хвърлиха пак  *ROFL*

Dakata85

Много хвърлят. Това нормално ли е? Всеки месец по веднъж.

qoke2

Не е всеки месец по веднъж, а на всеки 10 дни общо взето. Според мен не е ненормално, но започват да изнемощяват родителите и ще се наложи да ги разделя за известно време, защото когато хвърлят изобщо не ядат и не спят много много.

Dakata85

Не съм сигурен дали няма да имаш проблем после пак със събирането. Аз бях така с едни анцитруси. Разделих ги по същата причина и те спряха да хвърлят хайвер после. Може някой по-запознат с Дискусите да каже по този въпрос нещо.

}|{opukc

Цитат на: qoke2 - 23.09.2012 22:04
Малко Ъп на темата. Излюпиха се около 150-200 риби от които оживяха само 20 за момента и ядат артемия. Явно родиелите нямат достатъчно секрет. Хубавото е че преди малко хвърлиха пак  *ROFL*
100-200 малки не са проблем за родителите първите две седмици. Най-вероятно те ги изяждат по някаква причина. Често това е мъжкия, който иска да накара женската да хвърли пак. Рибите започват де се тормозят една друга и го отнасят малките най-често.
Артемия трябва да даваш на 4ти ден след излюпването. Само секрет не е достатъчен. Той общо взето храни малките стабилно, но в природата те започват да се хранят самостоятелно след 10 дни със зоо и фито планктон. С размера се променя и храната.

qoke2

Жоро, благодаря за отговора, имам още един въпрос за да съм подготвен предварително. С какво и как лекуваш хрилни паразити, че има много мнения по въпроса?

}|{opukc

Ако имаш време да се грижиш може да отделиш малките на 10-15 дни, но трябва да ги отгледаш ти дефакто. Хрилни паразити по толкова малки рибета трудно. Друг вариант е бани с формалин.

Similar topics (5)

10938

Отговори: 18
Прегледи: 16828

30926

Отговори: 8
Прегледи: 11335

53820

Отговори: 5
Прегледи: 6279

28220

Започната от nikimet2