• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 17:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дискусите ми хвърлиха хайвер ...

Започната от qoke2, 22.08.2012 03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

romel

Да , Вие сте   един много голям  късметлия  колега  , но  защо не  направите нещо да  отгледате  поне  малка част  от малките? Чифтът  е страхотен!

Dakata85

Е аз доколкото разбирам той прави!!!! Какво искаш да кажеш с това поне малка част???

diskusi233

Дано този път успееш да извадиш поколение.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

qoke2

daka взе ми от устата ... Аз се опитвам да направя какво ли не ....
Между другото, малките бяха малко и ротителите ги зарязаха, пък и нещо не могат да ги събират в този голям и шарен аквариум. Наложи се да ги отделя и да се опитам да храня изкуствено, но вчера сменяха таблото на блока и нямаше ток от 9 до 16:30 и всичките до едно измряха ... :( Гледам че пак чистят място големите, дано този път успя!
: 13.09.2012г 22:10ч
Рибите пак хвърлят. А дано този път да имам повече късмет.

romel

При тези риби  късмета   не  е достатъчен. Подготвихте ли си  изкуствената захранка  в случай  че  нямат секрет  родителите? И поне  десетина дни  отпуск?

romel

Дайте да  поговорим на скайпа , от който Ви търся.

qoke2

qoke2

Малко Ъп на темата. Излюпиха се около 150-200 риби от които оживяха само 20 за момента и ядат артемия. Явно родиелите нямат достатъчно секрет. Хубавото е че преди малко хвърлиха пак  *ROFL*

Dakata85

Много хвърлят. Това нормално ли е? Всеки месец по веднъж.

qoke2

Не е всеки месец по веднъж, а на всеки 10 дни общо взето. Според мен не е ненормално, но започват да изнемощяват родителите и ще се наложи да ги разделя за известно време, защото когато хвърлят изобщо не ядат и не спят много много.

Dakata85

Не съм сигурен дали няма да имаш проблем после пак със събирането. Аз бях така с едни анцитруси. Разделих ги по същата причина и те спряха да хвърлят хайвер после. Може някой по-запознат с Дискусите да каже по този въпрос нещо.

}|{opukc

Цитат на: qoke2 - 23.09.2012 22:04
Малко Ъп на темата. Излюпиха се около 150-200 риби от които оживяха само 20 за момента и ядат артемия. Явно родиелите нямат достатъчно секрет. Хубавото е че преди малко хвърлиха пак  *ROFL*
100-200 малки не са проблем за родителите първите две седмици. Най-вероятно те ги изяждат по някаква причина. Често това е мъжкия, който иска да накара женската да хвърли пак. Рибите започват де се тормозят една друга и го отнасят малките най-често.
Артемия трябва да даваш на 4ти ден след излюпването. Само секрет не е достатъчен. Той общо взето храни малките стабилно, но в природата те започват да се хранят самостоятелно след 10 дни със зоо и фито планктон. С размера се променя и храната.

qoke2

Жоро, благодаря за отговора, имам още един въпрос за да съм подготвен предварително. С какво и как лекуваш хрилни паразити, че има много мнения по въпроса?

}|{opukc

Ако имаш време да се грижиш може да отделиш малките на 10-15 дни, но трябва да ги отгледаш ти дефакто. Хрилни паразити по толкова малки рибета трудно. Друг вариант е бани с формалин.

Similar topics (5)

14409

Публикации: 3
Прегледи: 3832

23115

Публикации: 9
Прегледи: 5311

39211

Публикации: 20
Прегледи: 11297

15380

Публикации: 10