• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Масова смърт на анциструси

Започната от silver09, 21.07.2012 21:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

silver09

Здравейте   имам  30 литров  аквариум в които има  около 15 гупи, 1 неонка,  и около 20 бебета  гупи  имаше и 4 големи анциструса  сега остана един , имам си  доста  растения и  3 корена.  аквариума е стартиран преди около година и половина , светя по около 15-16 часа ( знам че е много но от година и половина е така и няма проблем)  вода  сменявам на около месец  през останалото време само доливам, филтрирам с  гъба 
а проблема ми е следния : от 1 месец насам се завъдиха охлюви (вероятно от растенията ) и от 2 седмици насам ми умряха 3 анциструса  видимо прави здрави рибки и гупите ми повечето са с хлътнали корени. Не знам  защо но си мисля , че причината са  охлювите ,  някои  ми беше   казвал  , че по тях имало някаква болест от която измирали рибите 
ако някои помогне  ще  съм му благодарен

Асен Евгениев

Цитат на: silver09 - 21.07.2012 21:29
Здравейте   имам  30 литров  аквариум в които има  около 15 гупи, 1 неонка,  и около 20 бебета  гупи  имаше и 4 големи анциструса  сега остана един...  вода  сменявам на около месец  през останалото време само доливам, филтрирам с  гъба 
Разреди рибите, сменяй ежеседмично вода и подобри филтрацията.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

met

1. Редки сменяне на вода;
2. Лоша филтрация;
3. Прекалено дълъг светлоден;
4. Малък обем на аквариума за Анциструси.

Виж температурата на водата, особено ако осветлението ти затопля водата...

silver09

очаквах да ми отговорите по този начин  но не са това причините повярвайте ми   има друга причина и не мога да разбера каква е   за редките смени на вода  може би си прав но пък аз доливам често защото тя се изпарява температурата е  24-27 градуса   за филтрацията  знам ли от година и половина си е  все тая  пък чак сега  имам проблем едва ли е от това,  за  светоденят съм съгласен  че е много дълъг  но и това е от  самото начало и не е имало проблем .  за  това че е малък аквариума за анциструси  .......  не е вярно  а пък и  15 гупи на 30 литра какво има да им разреждам 

кажете нещо  охлювите  вътре е плева от тях   

Асен Евгениев

Цитат на: silver09 - 22.07.2012 00:46
аз доливам често
С това доливане нищо не правиш, вредните вещества си остават във водата и се трупат с всеки
изминал ден. Направи замервания и ще разбереш за какво става въпрос.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

met

Тези неща, които изброих водят във времето до заглавия от сорта на:

"Масова смърт на анциструси"

Това че си отглеждал рибките повече от година не означава, че и така може.
Видовете, които си имал са екстремно издръжливи и щом не са оцелели...

Сам си направи извода.

*DRINK*

NO CARRIER

Рядката смяна или само доливането на вода предполага наличието на амоняк. Амонякът и високата температура са най-честият убиец на рибите.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stilista

Цитат на: NO CARRIER - 22.07.2012 15:18
Рядката смяна или само доливането на вода предполага наличието на амоняк. Амонякът и високата температура са най-честият убиец на рибите.
И аз това си мислех но за по сигурно вземи някоя пръчка или пинсета и разбутай грунда до дъното му и ако излизат балончета означава че системата е задръстена и трябва рестарт.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

zariio

Може и без рестарт.С хубаво сифониране на грунда и после редовни смени на водата.

silver09

ще рестартирам   
след  2 минути почвам да изривам всичко

А  никой ли няма да каже нещо за теа  охлюви

zariio

ЦитатА  никой ли няма да каже нещо за теа  охлюви

А теа охлюви да гадаем ли какви са :-)
Вземи направи една снимка най-накрая.

silver09

:)  сори  ма няма как  аквариума е в банята , грунда е в легена  рибите са в другия аквариум  вече няма охлюви   но ще намеря снимки в нета и ще ви покажа поне да видите вида им а това иначе са онези  бабалюги  дето  се  завъждат от  растенията   от пазарите  и се развъждат неприятно бързо

zariio

А разбра ли откъде ти идват проблемите?

silver09

ами нямам друг избор освен да  ви се доверя  и повярвам че проблема е  рядката смяна на вода

zariio

Абе беше хубаво поне един комбиниран тест да направиш щото така малко насляпо цялата работа.

Similar topics (5)

32848

Отговори: 5
Прегледи: 4950

56738

Отговори: 0
Прегледи: 2931

57957

Започната от maks25

Отговори: 4
Прегледи: 2617

51257