• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Дали мога да си спретна пауърхед?

Започната от Longanlon, 01.11.2004 15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Longanlon

Знаете какво представлява т.н. пауърхед.

Въпросът ми е дали мога да взема един обикновен вътрешен филтър, да му махна долната част и вместо нея да прикача отдолу един голям дунапрен. Щото този в повечето филтри е обидно малко.

Някой да е пробвал нещо такова? А да се сеща как да закрепя дунапрена все пак?

Raven

аз в момента съм с нещо подобно - взех си някакъв китайски вътрешен филтър но кутииката с дунапрена беше много малка/ако не греша ти си с такъв филтар-чемпион май се казва около 300л/ч. дунапренчето е колкото кибритче.
махнах долната част и сложих корпус с дунапрен от стар турски вътрешен филтър с обем почти три пъти по голям.
може да сложиш и само голям дунапрен и да "забиеш"главата отгоре.
аз ако имам силен пауърхед ще го сложа в 10 литрова кофа с керамзит и дунапрен и по описвани тук системи ще си направя канистър :D

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Longanlon

това което най-ме интересува е как точно става 'забиването' на главата в дунапрена

Raven

зависи дали от смукателния отвор излиза поне някаква къса тръба или втулка , ако няма такава и не може да се приспособи нещо става сложно.

Longanlon

не излиза, но лесно може да се сложи, предполагам. тя трябва ли да има дупки отстрани?

Raven

ако самият дунапрен има дупка в средата - ако е от тези за въздушни компресорчета - няма смисъл от дълга тръба , а само от нещо като фланец който да свърже главата с дунапрена - около 5-10 см.
ако главата има вакуумчета за залепване на стъклото - тя си фиксира и натиска дунапрена към дъното и го държи здраво- поне при мен е така.

Longanlon

patter

Аз имам една малко по-различна идея.

Вземаш едно голямо парче дунапрен ( дебел "лист" ) и с него заграждаш единия ъгъл на аквариума така че да се получи малко пространство отделено изцало от останалата част на аквариума с дунапрен. В това малкото пространство слагаш вътрешния филтър и с някакво маркуче прехвърляш струята от другата страна на дунапрена. По този начин ще имаш много голяма работна повърхност на дунапрена и няма да е много силен водния поток, това според мен ще работи и като био филтър

Similar topics (5)

18183

Отговори: 17
Прегледи: 15359

7586

Отговори: 5
Прегледи: 5420

15440

Отговори: 4
Прегледи: 6182

16359

Отговори: 0