• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Втори опит за паладариум

Започната от AGENTO, 08.04.2012 16:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AGENTO

Сглобихме го с едно приятелче от подръчни материали.Отзад  има преграда ,която няма контакт с водата ,пълна с камъни ,а най -отгоре торф,в който са засадени задните растения.Филтрацията е глава 1200л./ч. със забучена гъба .Скрита е зад камъните в дясно.Никакви претенции за дизайн,само надежди,че ще има някакво равновесие вътре.Ето и няколко нескопосани снимки:

Не си личи на снимката,но то тук изтича водата.

Peakone

Готино е станало, браво! Дано само мъха да се аклиматизира.

filio

Струва ми се, че са ти много едри растенията, но това само се изчиства с времето. Важното е да се започне.  *THUMBS UP*

Raven

Бромелията е едричка, но с времето ще развъртиш растенията и ще ги наместиш, мъхът се аклиматизира но променя видът си, при мен започна да цъфти и стана по различен но и по интересен, аз насъбрах от гората три четири вида наш мъх и си живееше отлично.
Повечето стайни и аквариумни растения в палудариума вървят добре, аз извъртях доста от домашните ми растения и някой от тях в палудариума вървяха много по добре.
Анубиасите например дърпат по бързо и са с по големи и сочни листа.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

AGENTO

Големичка е бромелията,ама е харизана и за сега ще стои там докато не стане твърде голяма.Чудя се обаче каква живинка да пусна във водната част.Освен  бета нищо не ми идва на ума

rakim

Супер е,малки разбори можеш да пуснеш,скариди...доста неща.
540л Южна Америка

miTko

А това бялото от първите снимки какво е?
Разни мои АКВАРИУМИ 

AGENTO

Бялото е един варовиков камък с дупка ,през който излиза водата като бързей,но на снимките не личи много.За рибите се притеснявам,че няма повече от 10-15 литра вода.

rakim

От най ситните разбори 10-на рибки без проблем ще си живеят,аз в 25л не можех да ги намеря.
540л Южна Америка

AGENTO

Появи се първи проблем в системата.Забелвам поява на плесен в основата на някой растения.Дайте идея за безвреден към водните организми фунгицид.

filio

И при мен има малко. Не ми пречи. Мисля, че ще си изчезне сама.

AGENTO

ОК.За сега е като тънки паяжинки в основата на един от акорусите.

miTko

Канела. Първо почисти на ръка колкото можеш и тогава поръси с канела празните от растения участъци. Аз не съм имал плесени до сега, поне видими количества.
Разни мои АКВАРИУМИ 

AGENTO

chaykov

този мъх от къде си го намери.. ? :) супер е палудариума...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

[/url]

Similar topics (5)

42862

Отговори: 9
Прегледи: 8213

55777

Отговори: 5
Прегледи: 7430

30801

Отговори: 22
Прегледи: 17867

54653