• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Гупи

Започната от Dimitris, 27.02.2012 23:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wwladoo

*BRAVO* *privet* :-)  Рибите са перфектно качество и си заслужават цената!!!! ;-) :-)От ,,белите държави,, сме на светлинни години разстояние,както във всичко де.Такова качество гупи се постига,когато има много ,,колеги,, които се занимават със селекция на гупи и си помагат със ,,свежа кръв,,, а не като в БГ всеки да гледа в канчето на другият и да гледа да му забие нож в гърба.Извинявам се отплеснах се,това е една друга тема *spam.   :-[Още веднъж браво,желая ти да постигнеш успехи в хобито.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Dimitris

*privet*  Благодаря ви
.
Цитат на: wwladoo - 01.02.2013 18:05
*BRAVO* *privet* :-)  Рибите са перфектно качество и си заслужават цената!!!!
Благодаря за добрата оценка
Всъщност има забележки по качеството . Кажете сега честно колко от вас забелязаха белия край на гръбния плавник на някои от мъжките ? Някои ще кажат вероятно ,че това е дребнавост и нещо незначително,но точно в това е смисъла на селекцията,защото това се унаследява веднага в поколението.Та тези мъжки съм ги планирал да красят един растителен,който съм замислил.
*DRINK*

ancitrusa

Много красиви гупи имаш колега,чак аз се запалих по тях.Засега съм се сдобил само с четворка Half-Black Yellow,и двойка Half BLack Pastel White Tail.
: 02.02.2013г 05:05ч
Цитат на: wwladoo - 01.02.2013 18:05
От ,,белите държави,, сме на светлинни години разстояние,както във всичко де.Такова качество гупи се постига,когато има много ,,колеги,, които се занимават със селекция на гупи и си помагат със ,,свежа кръв,,, а не като в БГ всеки да гледа в канчето на другият и да гледа да му забие нож в гърба.Извинявам се отплеснах се,това е една друга тема *spam.   :-[Още веднъж браво,желая ти да постигнеш успехи в хобито.
*spam да не си мислиш че тука е много по различно от България колега. :-D

Dimitris

Moscow Blue

niky

Страхотни гупи просто. Как им опазваш опашките, да не си ги късат не знам. Браво.

martli

невероятни гупи
всеки път когато ти разглеждам темата се запалвам все повече по гупите  :popcorn:

Dimitris

Цитат на: niky - 16.02.2013 17:22
Страхотни гупи просто. Как им опазваш опашките, да не си ги късат не знам. Браво.

Благодаря . Опашките им се сцепват отвреме на време ,то е неизбежно , но  пак зарастват и така . Това са снимки на мъжки , които са без женски в аквариум и плуват в по-голям обем ,което също си оказва влияние . В аквариумите с женските опашките на мъжките задължително са с по 1-2 цепки , женските са  по-агресивни   :-D . То като се замисля и при хората се получава нещо такова - перчим се, докато сме ергени и след като се оженим "свиваме перките"   :-D  Майтапа настрана , няма ли разбиране от половинката хобито е обречено . Аз така се сдобих с последните ми рибки - човека захвърли над 20 години труд заради новата си приятелка , за да имал повече време за нея . Така че съфорумници , нацелувайте днес половинките си и им благодарете за разбирането , аз ще направя същото  ;-)

koi

Уникални,прекрасни,страхотни само това мога да  кажа за тези гупи браво колега дано. *THUMBS UP*

wwladoo

Колега гупите са невероятни мъжките, *privet* но аз съм любопитен да ни покажеш и развъдните чифтове или женските гупи от същите последните ти най-нови линии,просто искам да видя нещо,което ме интересува :-(
: 23.02.2013г 01:01ч
Цитат на: Dimitris - 17.02.2013 10:29
Благодаря . Опашките им се сцепват отвреме на време ,то е неизбежно , но  пак зарастват и така . Това са снимки на мъжки , които са без женски в аквариум и плуват в по-голям обем ,което също си оказва влияние . В аквариумите с женските опашките на мъжките задължително са с по 1-2 цепки , женските са  по-агресивни   :-D . То като се замисля и при хората се получава нещо такова - перчим се, докато сме ергени и след като се оженим "свиваме перките"   :-D  Майтапа настрана , няма ли разбиране от половинката хобито е обречено . Аз така се сдобих с последните ми рибки - човека захвърли над 20 години труд заради новата си приятелка , за да имал повече време за нея . Така че съфорумници , нацелувайте днес половинките си и им благодарете за разбирането , аз ще направя същото  ;-)
И още един въпрос имам любопитно ми е---относно сцепването----те просто си зарастват опашките,така ли  ;-) :-) и всичко е нормално, поне аз  така разбрах от написаното от теб.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

venci traykov

Цитат на: houngan - 07.03.2012 10:27
Може ли да попитам тези "боклуци" по дъното какви са? Защото ако са неизядена храна и фекалии успех с шампионите *dontknow* а и много малки ми се виждат аквариумчетата за такава работа според моите скромни познания. Иначе рибите са мн. готини  *thanks
*bg*

Dimitris

За Владо :

Снимките отговарят ли на въпросите ти ?
Относно сцепването  - да опашките на повечето мъжкари от аквариумите ,  които са само  с мъжки рибки зарастват на 100 % ,понеже раната не е дълбока . Случва се да има и по-дълбоки цепки , които не зарастват и опашката остава разделена на 2 . В развъдните аквариуми повечето от мъжкарите са със сцепени опашки

wwladoo

Благодаря ти колега,че ми обърна внимание, *thanks просто исках да видя каквото ми трябваше и го видях---то си остава за мен.Не не са въпроси,грешно си ме разбрал.Сега на предпоследната снимка с тези женски отзад виждам Фул ред мъжка...ясно благодаря ти още веднъж.Колкото до сцепването на опашките---да те зарастват,дори и дълбоки сцепвания, а не само малките но с една подробност........ ;-) :-)Желая ти успехи :-)

dok70

Още веднъж да кажа, че благородно ти завиждам за гупите! Да пусна един тънък момент, не си спомням дали сме го коментирали...
В момента съм в "летаргия", но като се занимавах по-активно с гупи, подстригвах с ножичка опашките на мъжкарите от родителските чифтове. Не е майтап, удължава се активния живот /по-дълго време са полово активни/. Опитайте и после да почерпите! ;-)
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

jagger

Цитат на: dok70 - 04.03.2013 11:35
Още веднъж да кажа, че благородно ти завиждам за гупите! Да пусна един тънък момент, не си спомням дали сме го коментирали...
В момента съм в "летаргия", но като се занимавах по-активно с гупи, подстригвах с ножичка опашките на мъжкарите от родителските чифтове. Не е майтап, удължава се активния живот /по-дълго време са полово активни/. Опитайте и после да почерпите! ;-)
Качи видео *NO*

wwladoo

Цитат на: dok70 - 04.03.2013 11:35
Ха-ха-ха ха------мислиш ли ,че не съм си правил и тези експерименти преди много години--примерно преди повече от 20г.---и не само с гупите а и с гоноподиите на воални хелери и други воални живородки. *DRINK* А относно опашките,мисля че бяхме го коментирали преди.. :-)
: 04.03.2013г 11:11ч
Цитат на: jagger - 04.03.2013 11:53
Качи видео *NO*
Колега тогава нямаше интернет и не вярвам Ицо да е снимал процеса....

Similar topics (5)

44736

Отговори: 15
Прегледи: 29227

21315

Започната от миа

Отговори: 1
Прегледи: 6643

44004

Започната от Krissko

Отговори: 2
Прегледи: 8581