• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какъв е този камък???

Започната от mojiganga, 21.02.2012 09:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

desitty

Можете ли да ми кажете какъв е този камък :)

vasil dimitrov

не бих го сложил в аквариум.по-подходящ е за колекционер на слюди,минерали и темподобни.

chicholyubo

Здравейте.
Някой знае ли какъв е този камък ?

jorobetta

Води се дъга чипс и е подходящ за аква/хард скейп. Аз имам същите в ноя аквариум само че моите не са лакирани, а тези които ти си показал са. Ето снимки от моята тема:    http://aquariumbg.com/forum/snimki-na-akvariumite-na-chlenovete-na-kluba/akvariuma-na-joro-56651/

chicholyubo

Като се намокри цветовете са му уникални. Тествах го с оцет и нямаше никаква видима реакция освен, че попи страшно бързо. Много е порест и бързо попива всякакви течности. Да не е с някакво съдържание на варовик ?
Гледам в Турция много го използват за декорация.

jorobetta

Да варовик е и аз гледах цихлиди с тези камъни и никога не съм имал проблеми с твърдостта на водата. В София можеш да си ги купиш от кварцови пясъци в Горубляне, аз моите ги взех оттам. И ги помоли да те пуснат в склада, мен ме пуснаха и за 30 минути прерових цял биг-баг от 1 тон за да си избера точните камъни  :-) :buff:

chicholyubo

Цитат на: jorobetta - 29.12.2016 18:16
Да варовик е и аз гледах цихлиди с тези камъни и никога не съм имал проблеми с твърдостта на водата. В София можеш да си ги купиш от кварцови пясъци в Горубляне, аз моите ги взех оттам. И ги помоли да те пуснат в склада, мен ме пуснаха и за 30 минути прерових цял биг-баг от 1 тон за да си избера точните камъни  :-) :buff:
И аз от там взех три такива. Като прерових цялата огромна торба. Но исках да ги слагам в растителен с малко обитатели. Но явно няма да ги бъде и ще търся други.
ПС: Щом си бил там. Можеш ли да ме посъветваш от кой модел да взема без да ми влияе на водата ?

jorobetta

Зависи какви риби ще гледаш, дали изикват по-мека или по-твърда вода, можеш да ги попиташ, продават и камъни уникати, които са изложени вътре в офиса им и са единични бройки, понякога има уникално красиви камъни там дори има камък около 1 гк който го продавта за 25-30 лв но наистина като го видиш си заслужава парите. Зависи и какви растения ще гледаш също. Питай ги на място, те ще ти кажат всеки камък какъв е, дали е варовик, кварц, гранит и т.н. За неутрален камък мога да ти препоръчам лунен камън, имат в различни размери и много наподобяват дранъг стоун и са красиви.

chicholyubo

Днес пак отидох до там и този път се поогледах малко повече. И пак напазарувах  :duvar:

Не се вижда добре на снимката но камъните са зелени

Нямам пак представа какви са но вторият вид май няма да променя качествата на водата. Нещо като гранит ми се струва.

jorobetta

Може да е зелен кварц, аз съм купувал от там но бяха по светло зелени.

chicholyubo

Питах ги но не знаеха. Общите работници ми казаха, че това били камъни ( става въпрос за всичките от огромните баки) и много ги купували за аквариумите.  *CRAZY* мацката на касата каза същото.   :duvar:
Сега видях на фактурата. Единият го водят:  "Вулкано спагети зелени" а другият: "  Зелен Ангел чипс .

NO CARRIER

Горното ми се струва, че е някакъв вид варовик.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

chicholyubo

След проведеният от мен едноседмичен тест на камъка "дъга чипс" установих. За една седмица престояли 10.09кг в 15л. вода покачиха PH от 7,36 на 8,58. Уредът с който го измерих е калибриран "hanna 98129".

Caxapa

Искам да благодаря за полезната информация .  *privet*

jorobetta

Както казах, аз ползвах същите камъни 7 месеца в моя аквариум с малавийските цихлиди и никога не съм имал проблем с РН-то и твърдостта на водата още от самото начало. На 200 литра аквариум имах около 25кг от тези камъни дъга чипс, 3кг варовик, 1кг зелен кварц и 1кг гранит. Грунда ми беше 20кг кварцова мозайка с фракция 5-9мм. Да отбележа че камъните не изпускат и не замърсяват водата по никакъв начин.

Similar topics (5)

40985

Отговори: 16
Прегледи: 12203

36449

Започната от pathfinderrr

Отговори: 11
Прегледи: 10044

28040

Започната от skDn

Отговори: 11
Прегледи: 8468