• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

съвет за нов аквариум с гупи

Започната от banderas738, 16.01.2012 20:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

banderas738

здравейте имам 40 литра аквариум искам да гледам в него само гупи кажете какви растения да сложа какъв вътрешен филтър филтър да си сложа колко вата да ми е осветлението дайте съвет гледах едни препарати на sera който се слагат във водата хубави ли са ако са добри кой да ползвам благодаря на всички включили се

zariio

banderas738

мога ли да сложа при аквариума с гупите анциструси ако може колко да сложа аквариума ми е 40 литра и анцистросите ще пречат ли на растенията благодаря на отзовали се на въпроса ми

Асен Евгениев

Пускай два анциструса.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

banderas738

нали няма да ми закачат гупите и да ми гризат растенията

zariio

Ако нямаш дребни растения по дъното слагай.

banderas738

имам растения криптокорин ротала хетирентера лимонче и 1 анубиас

zariio

banderas738

колко според тебе да пусна аквариума ми е 40 литра трябва ли да им взема храна от таблетките за сомчета

paolo6481

Хибяво е да им пускаш таблетки но само вечер като огаснат лампите за да не им я ядат гупите.Анциструсите са нощни риби и ще си ги намерят.И повече от 2 анциструса не слагай!Нямаш място за повече.

banderas738

благодаря предложете ми някоя марка храна за гупите за сомчетата анциструси и с  какъв тор да си взема за растенията

paolo6481

За храната други ще ти отговорят.Аз не знам какво се продава в България но храни има хиляди.А за тор.....като не знаем какви растения имаш,колко са,какво е осветлението,какви са параметрите на водата при тебе как да ти кажем.Дай подробни данни за да се опитаме да те насочим!

banderas738

растения имам ротала 5 корена хетирентера 5 корена 10 криптокорина и 1 анубиас  и 4 лимончета аквариум 40 литра осветление 2 луминесцентни лампи по 15 вата водата само знам  рн е 15

Асен Евгениев

Цитат на: banderas738 - 21.01.2012 22:10
нали няма да ми закачат гупите и да ми гризат растенията
Анциструсите ще ти чистят листата на растенията и няма да ти закачат гупите.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

ПХ не може да е 15.Няма значение.На твое място бих попитал в акваристичните магазини за тор на някоя от специализираните фирми-Сера,Тетра и т.н.Като пример мога да ти дам Flora Pride на Тетра.Просто такова имам под ръка.Иначе торовете предпочитам да си ги забърквам сам но е сложно за обяснения.Но не прекалявай с тях!Спазвай предписаната дозировка!