• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Направих си сам аквариум и имам няколко въпроса

Започната от consol, 27.12.2011 16:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

consol

Здравейте. Накратко преди 3 дни си заплепих акрариум със размери 1000/400/500 стъклото е 8мм кантирано и калено. Може би 1-вата ми грешка беше че 5 часа след залепянето преместих аквариума защото ми пречеше. Тогава се появиха мехурчета във силикона между стъклата, бих казал доста мехурчета :-| . Днес се реших да напълня аквариума като тест да видя какво съм направил 3 часа стоя пълен със вода, Не протече но видях че мехурчетата във силикона бяха станали 3-но повече сигурно от натиска на водата или изкривяването на стъклото ( изду се 5мм,нямам разпънки много са ми грозни) Дори едната ми страна стана почти бяла имах чуството че там няма силикон  =-O !!! След като изпразних аквариума силикона си върна старата форма (нормално много балончета  :-D ) Та въпросите:

1. Утре ще си правя капак от дебело дърво мисля отдолу на капака да издълбая улеи в които да влезе стъклото на аквариума, да стане нещо като зглобка на капака със аквариума. Така ще се реши ли въпроса със издуването, като стъклото е "Влязло" в капака ?
2. 3 часа достатъчно време ли е за тест на аквариума (щом не се е разлепил значи е ОК ?)
3. (този отговор ме притеснява най-много) Трябва ли да разлепя аквариума и да го залепя наново като този път не го местя ?

колешански

На третия въпрос отговора е;да обезателно.

consol

Ами преди малко започнах да разлепям вече едното стъкло е махнато, ще се учим от грешките си явно  8-) . Ще чакам и отговор на 1-вият ми въпрос понеже това издуване ме притеснява а не сикам разпънки, както и на един нов: Силокона на Ceresit Glass & Aquarium CS23 става за лепене на аквариуми нали ? В града не намерих друго  :-D

elldiablo

Сложи по една разпънка на дългите страни, не е чак толкова грозно

paolo6481

Капака ще се издува заедно със стъклото.Освен ако на него не сложиш някакви разпънки отвътре за да не се виждат.

nikolay0876

Няма да се разминеш без разпънки, ако беше 10 мм стъкло, имаше шансове.

tomatomov197

Някъде пишеше , че силикона трябва да съхне 1 седмица преди да се пълни с вода .  И за 200 л.  ми се струва опасно да няма разпънки , пораженията може да са твърде големи при евентуална авария .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

consol

Решено, слагаме разпънки. Поровичках из форума, намерих 2-3 теми "Как се прави аквариум" но не и как се правят разпънки. Не искам да ставам досаден затова накратко:
1. 90см разпънка да не опира страниците (или да опира ?)
2. 2-3 см по надолу от "Върха" на аквариума ?
3. пак стъкло 8мм широко 2-3см ?

tomatomov197

С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Вени

Колега ето при мен как са разпънките аквариума е 250л 10мм стъкло

consol

Благодаря ви много за съветите   *THUMBS UP* !!! Може да се спра на варианта със вертикалните разпънки на trup4e. Утре ще залепя аквариума наново ще сложа и разпънките и след 1 седмица ще видим как ще е.   *thanks

paolo6481

И не забравяй-минимум 3 дни след лепенето пълниш за проба.Пробата 24часа.На мен един аквариум ми се разлепи сам защото го напълних същия ден :-|

Similar topics (5)

7402

Отговори: 0
Прегледи: 37958

53332

Отговори: 2
Прегледи: 5909

25273

Започната от pakostnik

Отговори: 8
Прегледи: 12595

58758