• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Смесица между молинезия и гупа?

Започната от АМАЗОН, 28.11.2011 12:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

АМАЗОН

Цитатpepperche
Подарявам млади риби - смесица между молинезия и гупа. Видимо са здрави. Около 20 броя са ми излишни.
Ако проявявате интерес, e-mail: pepperche@gmail.com. В центъра на София съм и обявата важи, само ако дойдете да си ги вземете.
Искам да видя това чудо на природата.

Nikiengi

Цитат на: АМАЗОН - 28.11.2011 12:37
Искам да видя това чудо на природата.

И аз, даже ако са такива бих си купил!  :-D

slayerp5

Едва ли, нещо се е объркало момчето.

elblanko

Не е грешка, като бях ученик съм ги кръстосвал.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

venkov

Nikiengi

Ами това са Велифери. Не съм чувал да са крастоска някаква, даже си ги има в Природата. Гледам от години в един аквариум молинезии и гупи (поне две-три години) по 5-6 бр от вид и до сега никога (ама никога) не е имало кръстоска. За това и не го вярвам!  :-)

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

elblanko

Цитат на: Nikiengi - 29.11.2011 14:31
Гледам от години в един аквариум молинезии и гупи (поне две-три години) по 5-6 бр от вид и до сега никога (ама никога) не е имало кръстоска. За това и не го вярвам!  :-)
Ако твоите не са велифери няма как да стане. Само с тях се получава хибридизацията.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Nikiengi

Не са велифери! Възможно е да е така, но и велиферата не е точно молинезия.  :-)

elblanko

И защо да не е молинезия?
                                                                                                                                Антон Светозаров

Nikiengi

Ами като изключим строго научния подход за вид, подвид и т.н и отидеш в магазина и си поискаш да речем две молинезии, дали магазинера ще бръкне и ще ти извади две Велифери. Най-вероятно не и тъй като ние във форума като кажем Молинезия едва ли разбираме Велифера та за това!  :-)

elblanko

Цитат на: Nikiengi - 30.11.2011 10:40
Ами като изключим строго научния подход за вид, подвид и т.н и отидеш в магазина и си поискаш да речем две молинезии, дали магазинера ще бръкне и ще ти извади две Велифери. Най-вероятно не и тъй като ние във форума като кажем Молинезия едва ли разбираме Велифера та за това!  :-)
Остави ги в магазините, те може и рак да ти извадят. Кажи какво имаш предвид под строго научния подход? Искаш да кажеш че това не и е научното наименование и затова не е молинезия, така ли?
                                                                                                                                Антон Светозаров

Nikiengi

Не, просто когато кажеш Молинезия първото, което ти хрумва едва ли е Велифера, а нормалната черна (жълта, шарена) молинезия. За научния подход казвам, че има вид рибки, към него подвид и т.н. - Poecilia sphenops, Poecilia velifera (вид Poecilia, подвид sphenops, velifera) - все са молинезии, но в нормалния разговор между нас едното е Молинезия, а другото е Велифера!

elblanko

По скоро Велиферата е нормална а черната не е.  ;-)  Иначе те разбрах общо взето какво искаш да кажеш. *DRINK*
                                                                                                                                Антон Светозаров

grand_leon_levi