• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малък аквариум - Красен

Започната от kkrase, 13.11.2011 14:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkrase

ЗДравейте колеги, реших да надигма малко темата и в същото време да задам един въпрос към по компетентните. Яванският ми мъх беше тръгнал адски добре, беше завзел половината аквариум, но като настапиха тези летни жеги сякаш нещо стана и мъхчето започна бавно бавно да изчезва и един такъв се накъсва и полепя по филтрите, незнам от жегата ли е това или от скаридките, имам около 25/30 скаридки - ред чери(малки са все още), сменям водата всяка седмица по 7/8 литра, аквариумчето ми е 30 литра, в месеца един път като се сетя слагам хапче на "сера" малко да наторя растенията и това е, а температурата на водата в момента ми е 30, че даже отива и на 30 и половина.

много ще се радвам ако някой може да ми отговори, за да взема някакво решение на въпроса
благодаря

vanko77777

ела да ти дам малко мъх моя върви добре дори без осветление
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

kkrase

Взех един апарат да снимам, но така и не станаха добри снимки, затова реших да направя клип на моята малка 30-литрова амазонка.

Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

vanko77777

красота, много хубав е станал

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

kkrase

Благодаря Ванко, все пак ти ми подари аквариума  *privet* *privet* *privet*

len1

Добре се е получило с мангровите корени :) На мен ми харесва аквариумчето  *BRAVO* Успехи занапред :)

kkrase

Попромених малко аквариума, сега се зарибих по скалите и яванския мъх, за мое щастие сега като се застуди времето и водата отново стана към 25 градуса мъхчето пак тръгна (беше тръгнало да се предава в жегите), също преместих и рибките в по-големият ни аквариум и сега имам много скаридки и едно лепкащо сомче.

vanko77777

Супер е станал аквариума с тези камъни, сега като тръгне и мъха ще стане още по красив *DRINK*

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.

kkrase

Днес се опитах да направя нещо като мост от камъни, в десния край на аквариума. Телефона ми е само 1.3 мегапиксела :(  дано разберете каква е идеята

И най-важното акравиумът ми тези дни става на 1-година  :vino:

kkrase

От вчера вече съм с 3 нови растения, малки ниски и точно по моя вкус: Staurogyne repens, Micranthemum micranthemoides и Hydrocotyle verticillata.

kkrase

Вече и с две пещерички  :coffee:

vanko77777

Страхотен аквариум, пак си номер едно  *DRINK*

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.

kkrase

След доста мислене, реших че е време за лек рестарт (първият ми). Искарах всичко, наредих го на ново, половината растения ги махнах, допълнително взех нови, смених фона и те това.

_777_

Като за начало е много добре. *THUMBS UP* Ще следя развитието му с интерес. ;-)

vanko77777

Чудна полянка се получава, но защо не насочиш маркуча  на co2 надолу,  мисля че ще е по добре, и гледам си махнал едната помпа,
зная че ще направиш чуден аквариум не се съмнявам във теб
Трябва да дойда някой ден да го видя на живо хи хи хи.  *DRINK*

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.

Similar topics (5)

12527

Отговори: 3
Прегледи: 6969

41898

Отговори: 44
Прегледи: 22438

59542

Отговори: 25
Прегледи: 45406

30462

Отговори: 2