• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Подходящи ли са тези камъни? (ръждясали)

Започната от J`E`K`O, 29.10.2011 21:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

J`E`K`O

Здравейте,

Знам, че сигурно Ви е писнало от подобни теми, но камъните, които намерих, ми изглеждат доста странно и се чудя дали са подходящи за аквариума.

Това са въпросните камъни - на снимката са почистени първо с четка, след което сварени за 10мин. Преди чистенето полях единият от тях с оцет - нямаше реакция. Но ме притеснява факта, че целите камъни блестят, сякаш има някаква руда или нещо такова в тях, а по повърхността си стоят леко бели - все едно сте ги извадили от морето и сте ги оставили да изсъхнат. А и с този оранжев цвят и повърхност - много приличат на ръждясало желязо.

Ако ви трябват още снимки - веднага ще направя и кача, просто искам да съм сигурен, че няма да има проблеми.

П.С. Много приличат на тези на колегата haans, най-вече на този на последната снимка в дясно, но неговите не блестят така:
http://aquariumbg.com/forum/oformlenie-i-dekoraciya/podhodyashti-li-sa-tezi-kamani/

Благодаря Ви много за помощта!

paolo6481

Ако ти харесват камъните,слагай ги спокойно!С нищо няма да ти навредят.

Iavor10

Ако имаш голям аквариум тези камъни за идеални, но за малък няма да станат(няма да остане място за рибите).  :-)

andre7080

Не забрявай да сложиш някаква мека подложка под тях, стиропор или нещо.....  :popcorn:
We do not inherit the Earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Mitko80

щом си направил теста със оцета и няма реакция слагаѝ

Similar topics (5)

43643

Отговори: 4
Прегледи: 4778

19229

Отговори: 13
Прегледи: 11405

17247

Започната от letajanta

Отговори: 0