• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Създаване на шампион!

Започната от mejdupraznika, 11.10.2011 18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mejdupraznika

Цитат на: diiskusi233 - 10.06.2012 12:04
Какво искаш да кажеш с това да не си пушил човека иска да се опита да спре спама на тази тема,а ти го питаш дали е пушил.И какво имаш напредвид по скромно и отговорно ако може се дооточняваите.

sensodine страхотна риба имашда си я гледаш с здраве.Формата и цвета са просто зашеметяващи както винаги. *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Подчертай че това е твое мнение, цвета нещо не ме грабва мене .

Иван Валентинов

Цвета си се сменя според настроението на рибата и не всеки път е това което е снимано в момента на тази снимка,а и дискуса си е с преобладаващо кафяв цвят така че не всеки може да го грабне,но за мен не това е най-важното което ме интересува.Всеки има право на мнение нали затова е тази тема да се изказват и хубави не негативни мнения за рибите който се пускат.Ако всички мислехме еднакво нямаше да е интересно *DRINK*

JayCutler

Това рибе отдавна не е при мен, но ми беше едно от любимите, за това няма как да не го покажа :).
На снимката за първи път хвърля хайвер.Рибата е закупена от Добрич, лично от Валери (той може и да ме помни още  ;-) ).

Иван Валентинов

Цитат на: JayCutler - 10.06.2012 19:15

Това рибе отдавна не е при мен, но ми беше едно от любимите, за това няма как да не го покажа :).
На снимката за първи път хвърля хайвер.Рибата е закупена от Добрич, лично от Валери (той може и да ме помни още  ;-) ).

Хубавото си е хубаво,мисля че това е начина темата да се развива в правилната посока,а колкото до дискуса предполагам че е кафяв дискус,какви размери достигна при теб,с какво го хранеше?

JayCutler

Да, този е кафяв Дискус.Ами за размер, на идея си нямам, защото не съм го мерил никога, а и беше около година при мен...предполагам при следващия собственик е пораснал още.При мен се хранеше основно с Tetra Discus, JBL Discus Grana, артемия майка и мнооого много хирономус :). Душичка си беше.Страхотен инстинкт имаше за оцеляване.От всички взети риби от Добрич, тази дама беше най-малката на размер.Другите бяха до два пъти по големи от нея, а тя ги мачкаше ставаше ли въпрос за храна.За първи път видях подобно нещо.. :)

rakim

Извинявам се за глупавия въпрос може би но,какъв е кафевия дискус?Див предполагам не е,от какви родители се получава ако не е?Защото си прилича на дивак...
540л Южна Америка

siso

Темата стана банална и се Ус..а наистина хубавата тема с НЕГРАМОТНИ изявленич и публикуване на СНИМКИ на ЧУЖДИ риби и излишен СПАМ

Направих тема http://aquariumbg.com/forum/fotografiya/snimki-na-diskusi-sobstveno-proizvodstvo/msg385865/#new

Много ще се радвам да има снимки на хора стремящи се да развиват някаква линия ДИСКУСИ да пускат снимки и да се коментира .От това ще спечелят всички и производители( не се слагам в това число ) и куповачи.

JayCutler

Цитат на: rakim - 10.06.2012 21:14
Извинявам се за глупавия въпрос може би но,какъв е кафевия дискус?Див предполагам не е,от какви родители се получава ако не е?Защото си прилича на дивак...

Ми най-точно Валери може да каже от какви точно родители е вадил кафеви.Иначе, диво...вярно ги разбутваше много но мисля, че няма див ген...Говоря специално за моя кафяв.

Иначе ако трябва да разпънем малко темата за кафевите диви...ето това е вече нещо, което си струва всичките 90евра... :)

siso

Не искам да чупя ентусиазма на всеки решил да даде 90 ЕВРа за такива риби.От снимката се вижда че рибата има дупки по главата (виждат се по хрилния капак и по носа ) и това не са естествените дупки

Размера на окото в сравнение с тялото е несъразмерен.Наистина на дивите окото е с една идея по-голямо но това е с доста идеи по-голямо.

Не се имам за експерт но наистина е пълно с хора с мерак да имат хубави дискуси решили да дадат доста пари за да имат хубави риби и се спекулира от хората продаващи им ДИСКУСИ  с ОТВРАТИТЕЛНО качество на УЖАСНИ пари и самите продавачи на съзнават с какви ПОДАРАЦИ си дават рибите на новите стопани или не им дреме пред лицето на ппарите .

АЗ ПРИКЛЮЧВАМС ТАЗИ ТЕМА

: 10.06.2012г 22:10ч
Окото на тялото трябва да се нанася минимум 7 пъти в глававата

пример с МОЯ риба

}|{opukc

Риба Ф2 мое производство от 2 или трето люпило - женска на около 11 месеца. Точно е започнала да се оцветява. Снимката е лоша.. *NO*

grigor nakov

Браво страхотна риба и много добре оцветена *BRAVO*

Peza

Цитат на: }|{opukc - 13.06.2012 12:08
Риба Ф2 мое производство от 2 или трето люпило - женска на около 11 месеца. Точно е започнала да се оцветява. Снимката е лоша.. *NO*
Искрено ти завиждам за тази рибка! Поздравления и само така!
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

wwladoo

Гледам,че пускате снимки на диви риби, ето един див шампион и от мен--в момента е 18 плюс см.кафяв див дискус, а има още да расте(усещам,че ще стане още по огромен),рибата е на година и осем месеца, отгледана от мен от внос от4см.--жалко че съм лош фотограф,осветлението не е специализирано за подчертаване на червените тонове,както и фотошоп няма,то си личи всичко е естествено!!!Жалко ,че като се внася от фермите навън в повечето случаи пише само див дискус, а не пише ареала(откъде е хванат)!!!Хранен е с Артемия майка,Тубифекс,Хирономус(само естествени храни) и гранула на Тетра-дискус-по рядко,на месеца 4-5 пъти.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

rakim

wwladoo сигурен съм че не го правиш нарочно,но като пишеш с тези удивителни след всяко изречение все едно викаш и се караш постоянно :-D Иначе снимката нещо не се вижда,ще е интересно да го видим звяра :-)
540л Южна Америка

wwladoo

В момента ги качам снимките--извинявай,бях се забавил и щеше да изтече сесията.За удивителните просто така съм свикнал да пиша когато искам да наблегна на нещо--доколкото зная ,,викането,, е когато пишеш само с  :-) *DRINK* главни букви ;-)
: 24.06.2012г 12:12ч
Иначе ти го знаеш звяра преди време ме беше питал за него.....но сега е доста по голям.
: 24.06.2012г 12:12ч

: 24.06.2012г 13:01ч
Жалко ,че фотографа толкова си може  :duvar:,иначе имам и други шампиони на ръст, и перфектна окраска но в момента други диви шампиони нямам.. :-) Малки от внос,от време на време вкарвам.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ