• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Остатъци от храна при новородени рибки.

Започната от kurnaz, 28.04.2006 16:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kurnaz

във  форума бях прочел че малките гупи до един месец е било хубаво да се хранят с твърдо сварен жълтък. Направих го ама преди малко забелязах че цялото ми дано е обхванато от.... мъх. Забелязах че именно от парченцата жълтък са се образували и едната от мъжките гупи е умряла  :cry1 (в общ аквариум са). Веднага я изкарах и хварлих и доста от мъха го отсраних но не мога напълно.Та въпроса ми е: опасен ли е мъха и дали гупата е починала от нея или мойе проста да си е била болна и самия мъх да не е толкова опасен?
Другите рибки поне засега са си добре, не дават признаци че не им комфортно.

Longanlon

Пренебрегнал си едно от основните правила за отглеждане на малки рибки - хигиената. Всякакви остатъци от храната, които те не успеят да изядат трябва да се отстраняват, тъй като около тях се развиват всякакви бактерии и плесени, които са опасни за рибките.

zmeq

Няма смисъл от това (много цапа водата).
Просто им давай стрита дребно храна.

Trobata

Курназ незнам от къде си но иди до близкия зоо магазин и си купи Сера микрон мисля че беше храната. Като им даваш по два пъти на ден. Аз така гледам мойте малки гупи и за сега няма жертви. Вече са на почти 2 месеца. :)

Stas

И... все пак малки рибки не се отглеждат в общ аквариум!
Ако сипваш Сера микрон във аквариума водата се мъти, а големите ще гладуват. Гладни големи = по-малко малки. Още по-гладни = още по-малко малки. Сити големи = 0 малки. Изборът е твой!

lz3cv

Храня с изсушен и стрит на прах жълтък от яйце. Редувам и с випагран стрит на ситно. Водата в аквариумчето на новобранците е кристална, с уточнението че всеки ден или най-много през ден го почиствам от остатъци. От първото люпило (4 хелерчета)  не ми умря нито едно. Вчера се родиха малки (20-ина бройки) и се надявам пак да ги опазя.

Trobata

Може храната и да не е на Сера. Просто незнам, защото не купих цяла кутийка а за 1лв. Но е една много ситно стрита и с оранжев цвят. Просто като ходех до Дискус ми препорачаха нея.

sho

не е, сера микрон е с тъмно зелен цвят и мирише гадничко :)

Similar topics (5)

15196

Отговори: 8
Прегледи: 5614

51814

Отговори: 7
Прегледи: 5611

3558

Отговори: 1
Прегледи: 6493

19390

Отговори: 7