• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Относно СО2

Започната от eminem_999, 10.08.2011 11:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

eminem_999

Здравейте,
     За да не прозвучи тъпо въпроса ми искам да кажа че изчетох почти всички теми за самоделна СО2 система с мая и захар. Искам да попитам правилно ли съм разбрал всичко в бутилка 2 литра сипвам 1 чаена чаша със захар и лъжичка и половина мая, до тук ми е ясно, дуфузер също имам идея как да направя ( от малко рязано шишенце в на което капачката влиза извода на филтера, и сега това което не ми е ясно - маркучето което илиза от шишето трябва да влиза директно в дифузера....... и трябва ли да има нещо като например филтер от цигра на него ..... или този маркуч трябва да се вкара във филтера по някакъв начин?

Благодаря Ви предварително.

Nikiengi

Половин лъжичка мая и две чаши захар! От бутилката до дифузера няма нищо!  :-)

eminem_999

Цитат на: Nikiengi - 10.08.2011 11:53

От бутилката излиза маркучето по което да минава самия газ СО2 и това маркуче влиза в дифузера в който самата струя на филтера разбива мехурчетата

Nikiengi

Цитат на: eminem_999 - 10.08.2011 11:56

От бутилката излиза маркучето по което да минава самия газ СО2 и това маркуче влиза в дифузера в който самата струя на филтера разбива мехурчетата

Точно така!

NO CARRIER

Цитат на: Nikiengi - 10.08.2011 11:53

Чашата е една. Голяма - 250мл.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

eminem_999

Току що си купих мая на доктор Йоткер, прочетох че тя е най подходяща и довечера ще видя какво ще направя, значи в бутикла 2 литра захарта, маята, и около 1,5 литра хладка вода. Всичко разбивам добре и пускам в акварима надявам се всичко да мине добре.
     Благодаря Ви.  *thanks

И още едно въпросче да не сгафя някъде, може ли да пробия капачката на шишето и деректно да мушна мъркучето без да има щурец, и има ли алтернативен начин за оплатняване, тъй като не ми се купува цял силикон за 2 капчици, ако го направя без дали ще излиза газ от капачката ?

Bolta

Да, трябва да се уплътни добре! Иначе има вероятност газа да излиза от капачката. Не знам за друг начин за уплътняване... аз използвах силикон, а мъркучето (шлауха) поставих на удължител за шлаух (не знам как се казва), като едната част се намира в бутилката (под капачката), а другата е отгоре... та.. мисълта ми е, че само този удължител съм уплътнил със силикона. След това поставям шлауха в горната част на удължителя и готово.

eminem_999

Цитат на: Bolta - 10.08.2011 13:12
Да, трябва да се уплътни добре! Иначе има вероятност газа да излиза от капачката. Не знам за друг начин за уплътняване... аз използвах силикон, а мъркучето (шлауха) поставих на удължител за шлаух (не знам как се казва), като едната част се намира в бутилката (под капачката), а другата е отгоре... та.. мисълта ми е, че само този удължител съм уплътнил със силикона. След това поставям шлауха в горната част на удължителя и готово.

Ясно разбрах ще взимам силикон и така ще го направя.

iek

Не ти трябва силикон, най-добре се уплътнява по начина показан тук. Колкото и да мажеш със силикон, не можеш да уплътниш така добре, особено когато системата ще е под налягане (стъклен дифузьор).

Пробива се дупка с такъв размер, че шлауха да влиза сравнително плътно през нея, след което се натиква тръбичката с усилие. Номера е да се подберат подходящите по размер шлаух, тръбичка и съответно размера на отвора в капачката.

eminem_999

Супер така ще го направя *THUMBS UP*

iek

Сега прегледах и статията по-подробно и две неща в нея не ми харесват- първо прекалено е пълна бутилката, разтвора не би трябвало да е над нивото на етикета, второ- прекалено много мая, аз слагам половин кафена лъжичка.

eminem_999

Цитат на: iek - 10.08.2011 13:53
Сега прегледах и статията по-подробно и две неща в нея не ми харесват- първо прекалено е пълна бутилката, разтвора не би трябвало да е над нивото на етикета, второ- прекалено много мая, аз слагам половин кафена лъжичка.

Тъкмо се чудех дали щях да стана банален с въпроси, но това с водата че е много и аз си го помислих, тъй като в доста теми прочетох че трябва да е до нивото на етикета и също за маята разбрах че се слага 250 мл захар и половин лъжичка мая

NO CARRIER

Грешки на растежа. :) В момента не мога да направя нови снимки. Ако някой има възможност, нека снима и ще ги подменя.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Половин, една, една и половина лъжички мая, все тая, системата си функционира.
Ако всеки си покаже лъжичката за кафе, една с една няма да са еднакви. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

eminem_999

Ще снимам довечера всчко, ако случайно направя нещо ще кача снимките  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

17338

Отговори: 15
Прегледи: 11089

1805

Отговори: 13
Прегледи: 7259

32188

Отговори: 1
Прегледи: 4374

5164

Отговори: 3