• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Райското кътче (езеро) на lerby

Започната от lerby, 09.08.2011 17:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lerby

Все още е в процес на изграждане но все пак да покажа до къде съм стигнал.

И новият ми проект :

3800 литра чист обем вода, мисля да си взема KOI, 2-3 лилии!В най дълбоката част е 1,20м.Иначе отгоре е с размери 2,50 на 2,50,засега е само с фонтанна помпа.Предстой направа на водопад, в който смятам да скрия 50л. бидонче с филтърни пълнежи и UV-C филтър.
Иначе езерцето е от стоманобетон, хидроизолация на циментова основа, която се използва за резервоари за питейна вода.Предстой още доста миене на чакъл, че засега съм покрил само дъното и втората тераса.За сега вътре се подвизават 10 златни рибки (Риукин).Водата е изцяло от дълбок сондаж, като интересното е, че завъртя цикъла за има няма 10 дни (е не и без помоща на вода от големият ми аквариум).

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

paolo6481

Да, добре се получава.Но защо така от средата със снимките?Любопитно ми е каква хидроизолация има под мазилката. *THUMBS UP*

lerby

Цитат на: paolo6481 - 09.08.2011 18:45
Да, добре се получава.Но защо така от средата със снимките?Любопитно ми е каква хидроизолация има под мазилката. *THUMBS UP*

Няма мазилка, това което виждаш е хидроизолацията!Езерцето е изцяло от бетон и арматура!Ако те интересува вида и марката на хидроизолацията ще ти пратя линк на ЛС.Използва се за резервоари за питейна вода.

paolo6481

ОК!прати ми линк!благодаря.

Асен Евгениев

Много добре ще стане като сложиш навсякъде чакъл. Тази година езерцата са абсолютния хит. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iek

Добре изглежда, но повече прилича на малък басейн, по-точно джакузи, според мен трябва да вземеш и мнението и на жената, респективно- децата(?).

MeTogu

Чудесно е станало езерцето. *DRINK*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Можеше да облицоваш стените с плосък камък, но и така е добре. *DRINK*

paolo6481

Май ще трябва да побързаш с водопадчето и филтриращото бидонче под него.Водата вече ми се вижда доста мътна.

lerby

Цитат на: paolo6481 - 29.08.2011 20:54
Май ще трябва да побързаш с водопадчето и филтриращото бидонче под него.Водата вече ми се вижда доста мътна.

Беше зеленясала!От 2-3 дена вече започна да се избистря, иначе идеята за бидончето отпадна.От една седмица функционира филтрацията, която е в шахта зад езерцето .Ако се вгледаш в снимките ще я видиш.Направил съм като съмп с вместимост 300 литра.

Асен Евгениев

Цитат на: lerby - 29.08.2011 22:24

От една седмица функционира филтрацията, направил съм я като съмп с вместимост 300 литра.
Разкажи по-подробно. *DRINK*

paolo6481

Видях я.300л съмп-звучи добре  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

39754

Отговори: 0
Прегледи: 22332

33688

Отговори: 39
Прегледи: 125218

33851

Отговори: 11