• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Преобразуване от фонтан в езеро!И филтър към него

Започната от xoxi, 03.08.2011 14:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koifish

Цитат на: xoxi - 25.01.2014 12:13
Ехоо има ли живи езерняци ?
Колеги какво става в този форум само аз си пиша , да не сте в летаргия като рибите.
Тази седмица при нас беше доста хубаво време и температурата на водата се вдигна на 7градуса вследствие на което имаше голямо раздвижване на рибите, златните всички са на топло горе но коите си стояха долу.

Бъди спокоен ние четеме всичко което пишеш...

xoxi

Здравйте и аз започнах с почистването,и расаждането  на езерото.Тази година понеже доста пренаселих  :duvar: имам доста водорасли  , вчера го источих наполвина за да ги поисоши слънцето и в петък с пароструйката ще им бая  *MODERATOR* ето и малко снимки

koifish

Наистина са много, то и при мене става същото, но няма как само торта за водните лилии е 2 чувала оборска.

xoxi

Е най накрая приключих със чистенето на езерото,остана малкоза разаждане но това са бели кахъри :-D
и млко снимки по горе се вижда каква джунгла беше асега е така

ето ги есетрите

коите

и златните

това  са само малка част от рибите, но времето беше ценно ,остава да поразсадя малко китки и да допълня вече като го завърша ще го снимам.
поздрави на всички и успех в хобито!  *DRINK*

koifish

Borko7

Доста чистене е пднало. Сарасите са страхотни. Ако решиш да разредиш рибите ми се обади!
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

xoxi

Ураааааааааа  *YAHOO* приключих с чистенето и разсаждането,разсадил съм над 30 лилии и още сума растения .Да се надявам че с толкова растения няма да имам проблем с водораслите.Разбира се дано няма и проблеми с помпи и лампи че миналата година беше кошмарна два пъти пренавивах  ел мотора на помпата и купувах нова, абе ужас затова и се появиха тези гадове  *MODERATOR* дано пароструйката ги е унищожила.
Ето как изглежда сега

Тези в затвора смятам да ги занеса на изложбата базар в Шумен,малко е кофти снимката но времето беше гадно

И първия цвят за сезона

и блатното кокиче е напъпило но още не ецъфнало
пожелавам безпроблемна година на всички  :whistle:

sVGNsali

Браво колега. Поздравления.
Слабо ще прозвучи, ако кажа, че ти се възхищавам за желанието и за мерака. И за силите. Не е малко това, което си направил.
Отдавна не съм минавал през Добрич, но бих искал, дори и само за да ти стисна ръката. Евала!
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

koifish

Хохи е за възхищение- това на обществено място да правиш езерце с риби си е голяма работа. Сигурен съм, че го смятат за луд  :-D, обаче като цъфнат лилиите нещата стоят по друг начин.  *privet*

xoxi

Благодаря ви колеги за добрите думи.  *thanks  *DRINK*
Но тези дни почвам да копая и личното езеро ще има работа за целия китайски народ  :-D

Borko7

Цитат на: xoxi - 26.03.2014 18:43
Благодаря ви колеги за добрите думи.  *thanks  *DRINK*
Но тези дни почвам да копая и личното езеро ще има работа за целия китайски народ  :-D

Радвам се , че дойде и неговото време след толкова години подготовка.
А какво е цъфналото цвете?
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

xoxi

Цитат на: Borko7 - 26.03.2014 20:34

Радвам се , че дойде и неговото време след толкова години подготовка.
А какво е цъфналото цвете?
Ами до сега все не ми стига времето за него но се надявам тази година да го завъраша.
Китката е Caltha palustris или по народному блатняк красиво е с лъскави жълти цветове но поради присажданети не му личи много

Borko7

И аз си мислех, че може да е това, но не бях сигурен. Миналата година си купих, но явно не е презимувало, защото сега го няма. Но то беше тръгнало да залинява от преди зимата. Тревата, която влезе в саксията го надви.

koifish

Аз имам много блатняк харесвам го защото цъвти първи. При мене е насаден около езерото на една тераса която е по-висока от езерото но граничи с водата. И на друго място заедно с Омайниче- и двете растения обичат мочурища но не са заляти с вода непрекъснато.

xoxi

И при мен е така почти е над водата само около 2-3 см е залято но като почнат испаренията само пръста е във водата.
Мишо все ще те питам ,имаш ли Butomus umbellatus цъфтяща тръстика
че ме кефи това растение а не мога да го намеря?

Similar topics (5)

51563

Започната от Димитър 800

Отговори: 5
Прегледи: 6186

40143

Отговори: 13
Прегледи: 11200

13299

Започната от bastuna

Отговори: 11
Прегледи: 11431