• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

ХРАНА ЗА Малки хелери

Започната от Stefan, 15.10.2004 13:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stefan

С какво да си храня малките хелери на около 1-2 месеца са вече , та по бързо да пораснат . Благодаря предварително.

miTko

Мен ако питаш, не ги форсирай, каквото си хванат ,тяхно е...Аз така правя. :))) Успех!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Vlado

Ми те на един месец са си вече големи хелери.

Longanlon

Продават се специални храни за малки рибки, които общо взето са като останалите храни, само дето са по-дребно смлени (пише, е имат разни витамини, но на реклами аз гледам да не вярвам). Така, че младите можеш да ги храниш с това, с което храниш и останалите, стига да го стриваш достатъчно ситно, че да могат да го налапат. Специално хелерите не страдат от липса на апетит, такаче едва ли ще имаш проблеми.

Stefan

Благодараствено Владо

Стефан

Грешка - мерси модератор ,то Владо голям съвет ми даде няма що  :lol:

Longanlon

ако си съвсем начинаещ може да ти дадем и съвет с какво да си храниш рибите по принцип - надявам се все пак да не караш на сушена дафния или чернодробна - 21 век сме ...

Стефан

Мерси модератор , за инфото ама наистина ли толкова вредят чернодробната и дафнията ( за сушена става въпрос)
Аз другите ми риби - имам 2 скаларии , 1 златна, 2 трихогастера , 3 хелера , 2 неона и два сома = 12 общо , храня ги със Sera Vipan, някаква храна като хапчета, растителна , малко чернодробна и замразена - артемия. Как е добре ли се справям или бъркам нещо?
Айде със здраве

Longanlon

екстра са храните ти - рибите ти не са претенциозни и със сигурност им е добре на такава диета.
чернодробната храна съдържа много мазнини, но няма лошо да им разнообразяваш с нея. А дафнията... как да ти кажа - все едно ти да ядеш сух хляб - нито е вкусно, нито има някакви полезни вещества.

Legion

Мале като погледне човек с какво се хранят най-често рибките в България много мяза на диетата на българина мазнина и хляб =дафния и чернодробна :lol:  :D Тъй че ако ние можем да живеем така и те ще трябва да могат :lol:
А за дафнията и полезните вещества ако си я отглеждаш сам зависи с какво я храниш или с какво храниш организмите с които тя се храни

miTko

И аз също не изхвърлям чернодробната храна от диетата, на моите също давам от време на време... То като си помисля какви неща съм им давал...не е за разправяне, но само така мога да разбера какво биха хапнали. Например от ядките ядат нахут! Не се шегувам, не че с това ги храня, но съм пробвал! :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Stava6e duma za su6ena dafniq - ina4e jivata e ekstra!

Legion

mitko пробвай с котешка храна от сухата (предварителноя стриваш) много я папат и не говоря за живородките(ововивипрани) :lol:

sho

Sera Micropan -е добро решение:)

Similar topics (5)

782

Започната от ivo

Отговори: 68
Прегледи: 162272

12823

Отговори: 112
Прегледи: 216733

40198

Отговори: 1