• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Да се покажа и аз

Започната от usani, 21.05.2011 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivaka87

Първия аквариум се развива добре,на мен ми харесва доста.Втория аквариум с дискусите също ще стане красив,колко литра е той?А също и каква е филтрацията.Имаш обаче черна брада по анубиаса и трябва да вземеш мерки,защото после няма да се отървеш лесно от нея.С повече растения ще стане много хубав аквариум.

usani

Черната брада е внесох с този анубиас преди седмица,досега водорасли нямах.
Аквариумът е малък 160 литра от 6 мм стъкло мое производство.
Обитатели
2 малборо
1 ред мелон
1 червен тюркоаз
5 бекфорди
Осветлението е 1 гролукс и 1 силвания стандарт т8 по 60 см.
Филтрацията е вътрешен филтър 2х.750 л./ч Сън Сън с 3 торбички сипоракс мини и гъба.
Нагревател 200 вата
Растения мисля да не слагам повече да има място за рибите че и без туй е малък съда.
Ще сгъстя валиснерията да скрие филтъра има малко сагитария,2 вида анубиаси,криптокорин,микрозорум и кладофора.
Незнам кои ще оцелеят при високите градуси на водата.
Микрозиума не върви хич тук при дускисите и се скапва.

ivaka87

Здрасти.Брадата по анубиасите аз я моря с разтвор от белина и вода,като не им мокря корените.Дискусите са доста "цапащи" риби,така че ще ти се налага често да сменяш вода и да поддържаш доста добра хигиена в съда.Ако имаш възможност подмени единия вътрешен филтър с външен.Ще следя развитието на аквариума с интерес.

usani

Вени

Браво градски хубави аквариуми. *THUMBS UP* *THUMBS UP*

usani

usani

elblanko

Африканци и американци, класика.  *privet*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

usani

ivan66661

Дискусите са много красиви особено този от първата снимка,но аквариума би бил много по хубав ако добавиш още растения например захвани анубиас за корена. :-)

usani

-сменникът на дискусите
   -малави на 20 дни

usani

Similar topics (2)

22461

Започната от iccoo

Отговори: 17
Прегледи: 12197

29682

Започната от dije

Отговори: 9