• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 13:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Да се покажа и аз

Започната от usani, 21.05.2011 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivaka87

Първия аквариум се развива добре,на мен ми харесва доста.Втория аквариум с дискусите също ще стане красив,колко литра е той?А също и каква е филтрацията.Имаш обаче черна брада по анубиаса и трябва да вземеш мерки,защото после няма да се отървеш лесно от нея.С повече растения ще стане много хубав аквариум.

usani

Черната брада е внесох с този анубиас преди седмица,досега водорасли нямах.
Аквариумът е малък 160 литра от 6 мм стъкло мое производство.
Обитатели
2 малборо
1 ред мелон
1 червен тюркоаз
5 бекфорди
Осветлението е 1 гролукс и 1 силвания стандарт т8 по 60 см.
Филтрацията е вътрешен филтър 2х.750 л./ч Сън Сън с 3 торбички сипоракс мини и гъба.
Нагревател 200 вата
Растения мисля да не слагам повече да има място за рибите че и без туй е малък съда.
Ще сгъстя валиснерията да скрие филтъра има малко сагитария,2 вида анубиаси,криптокорин,микрозорум и кладофора.
Незнам кои ще оцелеят при високите градуси на водата.
Микрозиума не върви хич тук при дускисите и се скапва.

ivaka87

Здрасти.Брадата по анубиасите аз я моря с разтвор от белина и вода,като не им мокря корените.Дискусите са доста "цапащи" риби,така че ще ти се налага често да сменяш вода и да поддържаш доста добра хигиена в съда.Ако имаш възможност подмени единия вътрешен филтър с външен.Ще следя развитието на аквариума с интерес.

usani

Вени

Браво градски хубави аквариуми. *THUMBS UP* *THUMBS UP*

usani

usani

elblanko

Африканци и американци, класика.  *privet*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

usani

ivan66661

Дискусите са много красиви особено този от първата снимка,но аквариума би бил много по хубав ако добавиш още растения например захвани анубиас за корена. :-)

usani

-сменникът на дискусите
   -малави на 20 дни

usani

Similar topics (2)

22461

Започната от iccoo

Публикации: 17
Прегледи: 8174

29682

Започната от dije

Публикации: 9