• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Canary

Мен ми харесва повече Акропората! Предполагам, че цялата ще стане лилава, като мине стресовия период!
Успех, Камене!!!

Coral Master

Грозньо е уникален! Добре, че жена ми не гледа тоя форум, иначе със сигурност ще ме накара да пусна и аз един такъв в аквариума.

А аз мисля, че на акропората само връхчетата и са сини или лилави. Не вярвам цялата да посинее.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

камен чочев

Акропората е жълто-зелена с лилави връхчета и точно това я прави доста ефектна.

изгубеният рай

Много жалко за занклуса....според мен рибите който проядът и след кратък преиод (по мои наблюдения 1-2 седмици) спират да се хранят и умират, се дължи на хранително отравяне.А това създание със какво смяташ да го храниш?
END!!!

камен чочев

Antennarius maculatus се храни веднъж,- два пъти седмично с цели замразени рибки или скариди. В Ютуб има доста интересни клипчета с това създание ( познато и под името Wartskin Angler)

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 20.01.2012 18:29
Antennarius maculatus се храни веднъж,- два пъти седмично с цели замразени рибки или скариди. В Ютуб има доста интересни клипчета с това създание ( познато и под името Wartskin Angler)

Ютуб е ясен,любопитно ми беше ти със какво ще го храниш ....друго е някой от бг форум да сподели опит.
END!!!

камен чочев

От доста време не съм снимал целия аквариум, а и вчера направих последното разместване. Надявам се повече и да не го пипам.

dafil

ъъъъъъъъъъъъ страхотен риф си имаш
*privet*

Петко Красимиров

Нямам думи!  =-O =-O =-O Направо си пресъздал Големия бариерен риф.  ;-) ;-)

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dinmin91

Най-добрия морски аквариум в България е това! *bg* @}->--

M_I_T_A_K_A

Евала Камене. Много добре изглежда. Жалко наистина за загубата на занклуса, но предполагам, че няма да се откажеш от тази риба. Това още си е с диодите нали?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Благодаря на всички. Е на Големия точно не прилича, но след известно време се надявам да заприлича на истински. Митак със старото осветление съм още чакам тялото вторник-сряда, иначе пурите са тук. А за занклуса ще видим. Ще се опитам да намеря някого, с когото да се консултирам първо ( не искам да измъчвам още една рибка). Измерих светлината с това осветление - на дъното 400-460, средните нива 700-800, на 10 см под водата 1000-1200. 

hanuman

Наистина много добре се развива аквариума, а за цветовете нямам думи, изглеждат страхотно. Ще видим колко по-добре ще стане с новото осветление.

Цитат на: камен чочев - 22.01.2012 23:39
Измерих светлината с това осветление - на дъното 400-460, средните нива 700-800, на 10 см под водата 1000-1200. 
П.П
Това PAR или лумени? Ако е PAR цифрите са повече от добри.

Canary

Цитат на: камен чочев - 22.01.2012 23:39
Благодаря на всички. Е на Големия точно не прилича, но след известно време се надявам да заприлича на истински. Митак със старото осветление съм още чакам тялото вторник-сряда, иначе пурите са тук. А за занклуса ще видим. Ще се опитам да намеря някого, с когото да се консултирам първо ( не искам да измъчвам още една рибка). Измерих светлината с това осветление - на дъното 400-460, средните нива 700-800, на 10 см под водата 1000-1200. 

Ати-то е много силно тяло. АЗ го вдигнах на 20см. от водата, защото имам чувството, че ми бличва коралите. Ти първоначално на колко см. смяташ да го поставиш?

Similar topics (5)

41259

Отговори: 50
Прегледи: 36516

44187

Отговори: 12
Прегледи: 14362

56493

Отговори: 6
Прегледи: 9266

42364

Отговори: 86