• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Вода-мъгла........

Започната от repko, 28.02.2011 14:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

repko

Здравейте на всички.Аквата е стартирана декември месец миналата година
200литра реални
2 вътрешни филтъра 2*500л/ч
до скоро нямах никакви проблеми и преди 5 дена водата стана мътна все една в аквата има мъгла.До скоро имах еленови рога и с САЕ-та ги махнах почти.Светя 10ч на ден 2 пури по 40W.Четох из форума за подобни ппроблеми но при всички е или  при смяна на филтри или при нов аквариум.Надявам се на помощ щот аз не знам ко да правя ще ви бъда много благодарен.Сменям водата на 2или 3 дена.

nidkolio

Ами според мен е точно от смяната на вода.
Това побеляване се получава докато броя на бактериите се увеличи.
При по голяма смяна на водата, се случва. Би трябвало да се избистри за два-три дена.
Не си писал по колко вода сменяш.
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

repko

сменям един път 10% на следващата смяна 15 %.Вчера направих няколко теста Ph,Нитрити,амоняк,желязо.Всички бяха перфектни.Гъбите не съм ги пипал 2 седмица а по принцип ги плакна 1 път в месеца.
: 28.02.2011г 15:03ч
сменям я толкова често заради водораслите иначе два тъпи в седмицата.

don_misho

А подаваш ли CO2,ако е с мая и захар има вероятност да е влязла от сместа в аквариума,аз имах преди време такъв случай.

repko

мне до сега не съм подавал CO2.Мисля тази седмица да слагам външен филтър може би да се оправи но ме съмнява.Хора събратя давайте някакви идей.HELP

MeTogu

Да не е цъфтеж на водата.Ако е това - покрии аквариума с едно одеало и 2-3 дена без никаква светлина и ще се оправи.Пусни снимка за да видим какво е положението.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

repko

народе става все по зле.за 2 часа коренно се промени става все по магливо и повече.Опасно ли е за рибоците?
: 28.02.2011г 19:07ч
на снимката изглежда по добре иначе така като го гледам е много зле.
: 28.02.2011г 19:07ч
цъфтеж на водата може но нали трябва да е зелена?Прилича много но водата си е нормална на цвят.

paolo6481

Не е цъфтеж това за мен.По скоро филтрацията нещо не е наред.Не е опасно за рибите при положение че сменяш твърде често вода.Ако е от недостатъчно бактерии пък пусни малко от тях принудително.Има много препарати на различни фирми.Аз предпочитам Нитривек-а на Сера.

barabata

Най-вероятно не подава CO2 и ако наистина е така не пипай водата и не прави смени докато е мътна за да премине по-бързо. Ако правиш смени ще удължиш "мътния период" . Не съм забелязал да им пречи на рибите. Ако има друг аквариум работещ от дълго време и е сигурно че в него няма болести или паразити може да се долее малко вода от него - минава доста по-бързо и ако има повечко от старата вода минава за часове, а не за дни.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Caxapa

Истината е някъде по средата.  Не свети 2-3 дена и след това почни да светиш по 6 до 7 часа. Хранене презвремето на НЕсветене -забрави. После почваш по малко веднъж на ден или на две порции но малки.  През ден сменяш вода до 10-15% през ден до оправяне на проблема.  Филтри само с гъби е малко "афив" несигурна работа. Нямаш такива растения които да им трябва такова продължително светене. Нищо не си казал за грунда който имаш.
: 28-02-2011, 21:25:38
Цитат на: barabata - 28.02.2011 21:18
Най-вероятно не подава CO2 и ако наистина е така не пипай водата и не прави смени докато е мътна за да премине по-бързо. Ако правиш смени ще удължиш "мътния период" . Не съм забелязал да им пречи на рибите. Ако има друг аквариум работещ от дълго време и е сигурно че в него няма болести или паразити може да се долее малко вода от него - минава доста по-бързо и ако има повечко от старата вода минава за часове, а не за дни.
Противоречиви мнения даваме колега. Аз бих заложил на смените вода.  Колегата е стартирал аквариума преди 3 месеца. Не споменава да е имал проблема от самото начало. Ако е в началото да..оставяме да се избистри но не е от това...
Аз се обосновах...
: 28-02-2011, 21:30:53
Дали ги броя правилно рибите? Около 30 и над бройки в аквариума... *dontknow*

Асен Евгениев

Според мен този аквариум не се е стабилизирал още, нищо, че са минали два месеца.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

repko

Минаха три месеца откакто е стартиран аквариума.От самото начало до преди 14 дена нямах никакви проблеми.В гьола имам 30 хелера ,2 боция клоун,10 стъклени сома,10 неона,2 анциструса,2 САЕ-та и 2 пак от вида на САЕ самоче е с точки.Рибите не ги храня даже всеки ден не са яли от 1 и половина давам по малко почти не пада храна по дъното.Преди 14 дена и двете помпи бяха срели незнайно поради каква причина и за един ден стаклата започнаха да стават на зелени точки а лудвигията се превърна като топка с косми и това всичкото за един ден.Започнах по чести смени на водата почнах да светя 12 часа после 10ч от 3 дена 8ч а от днес почвам по 6ч.Онзи ден почна да се избистря и вчера смених водата и мъглата пак се върна а тази вечер вече беше много мъгливо и мисля да послушам първо да не пипам няколко дена водата .Както написах направих няколко теста и всичко си беше идеално.Утре мисля да слагам външен филтър.Засега мищо не е измряло в аквата и амоняка на теста водата беше почти бяла.Има ли вариан от честите смени на водата да съм укендзал нещо или с нещо съм замърсил водата?

Caxapa

Външният филтър като го пуснеш остави още няколко дена да работят и вътрешните. Да може да захапе новия и да влезе в режим. А колкото до бройката съм шокиран. Не очаквах чак толкова много риби.

Асен Евгениев

Цитат на: repko - 28.02.2011 22:07
Преди 14 дена и двете помпи бяха срели
Може да се е скапал цикъла и затова да е млечно бял като новостартиран. Просто аквариумът няма вид на стабилен.
Не е изключено и да греша, разбира се.
*DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

Повечето му риби са дребни.Не са чак толкова много за 200 литра макар че органиката му е доста щом само за 1 ден го превземат водораслите след спирането на филтрите.Много е възможно при същото това спиране да са се задушили бактериите в гъбите му колкото ида са малко там.Зависи за колко време е стоял без филтрация.Ако е ден,ден и половина е ясно.А за да спрат и двата едновременно проблема е бил в инсталацията по захранването.