• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Как се обяснява какво е чалга навън-на англииски език е.

Започната от malomir, 14.03.2006 04:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nixanbal

Да се обсъждат чалга певиците, циците им и всичко около тях е пълна глупост!
Като си фен на Левски или все едно на кой отбор, значи ли, че се идентифицираш с тъпите футболисти? Че, след като добрата им игра те кефи, значи искаш да си тъп като тях или пък си си..

Освен това като слуша човек музика, какво означава това? Че трябва да получи особено вътрешно преживяване или че може би текстът ще го вдъхнови и той ще почне да твори, ще стане по-умен, ще открие смисъла в живота си ...
Въобще не ме вълнува дори какво се пее в тия песни. Въпросът е мелодията да ми допада и когато съм в настроение да отговаря на него.

Да отбележа, че не слушам само чалга, дори рядко цикля на такива песни, но крайно негативното отношение към тоя стил винаги ме е дразнело, освен ако не ми е кеф, като гледам как се ядосват върли античалгари на тая музика.

dido

Цитат на: nixanbal...Въпросът е мелодията да ми допада и когато съм в настроение да отговаря на него...

Дет' се вика - да вият зурните и да реват децата...  :lol:

tishovsx

Цитат на: dido
Цитат на: nixanbal...Въпросът е мелодията да ми допада и когато съм в настроение да отговаря на него...

Дет' се вика - да вият зурните и да реват децата...  :lol:

Майка плаче, грамфон свири tooth
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Pac

Цитат на: nixanbal
Освен това като слуша човек музика, какво означава това? Че трябва да получи особено вътрешно преживяване или че може би текстът ще го вдъхнови и той ще почне да твори, ще стане по-умен, ще открие смисъла в живота си ...
Въобще не ме вълнува дори какво се пее в тия песни. Въпросът е мелодията да ми допада и когато съм в настроение да отговаря на него.
Както казах преди малко: - Не си тъп, защото слушаш чалга. Слушаш чалга, защото си тъп!
Тоест не е целта музиката да ти дава нещо! Ти си си избрал музиката, защото имаш (или нямаш) нещо в главата!
Иначе познавам много свестни чалгари и ми е кофти да говоря така, но наблюденията са ми, че интелекта и музиката, която слуша човек са доста вързани. Разбира се този интелект може да бъде компенсиран с други качества и пак човека да си има куп достойнства.
Друго нещо, което съм забелязал е, че хората с техническа мисъл и склонности към точните науки въобще слушат "по-интересна" музика. Разните му юристи, доктори и т.н. са предимно чалгаджии. Естествено има куп изключения. Та идеята според мен е, че всичко е до начин на мислене. Инженерите са принудени да се справят с разбирането на куп формули и зависимости, това развива мисленето им и те слушат по-сложна, по-изчанчена музика. Другите там хуманитарни специалности трябва основно да зубкат. От което се научават разни неща, но пък това хич не развива мисленето. И следователно им е трудно да разбират по-сложни ритми и хармонии, т.е. си циклят на разни детски мелодийки, каквито са повечето чалги, рапове и тем подобни.[/quote]

NO CARRIER

Е ти ме утрепа! Има доза истина в писаното от теб, но познавам доста инженери, които слушат чалга и се гордеят с това. А не са тъпи хора, за съжаление. :-)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Violeta

И аз имам претенции към прословутия един процент.
Кой знае, може пък в този форум да сме се събрали всички. А? :wink:
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

niky

Аз пък слушам от чалга до БАХ!
Зависи от моментното ми настроение.

Ако плюем чалгата (а има доста екземпляри които го заслужават) какво да кажем примерно за "елитната" музика - песните за Евровизия?!
Ми аз това просто не виждам как ще го слушам това нещо?
По голям хаус от звуци ...

Така че...не може да се отрича и заклеймява наред.
Хау  :lol:

nixanbal

Pac

Лелееее! Това Евровизията беше такъв ужас. Някак издържах да изслушам повечето парчета - от любопитство. То това си беше е**не в ушите. Тук-там имаше нещо поносимо. В момента почти цялата българска музика е на много лошо ниво. Но какво искаме, като не си плащаме за нея. Виж има стара българска музика, която ме кефи. По-новите са пълна скръб. Май последното добро БГ на което попаднах е Pantommind. Новият албум на Сигнал също ме кефи.

Pac

Който му е интересно да види какво съм слушал последните месеци
http://www.last.fm/user/pacislav/
Тоя сайт според мен е много як и ви препоръчвам да си направите регистрация. Към него има и много готино радио.

zariio

Цитат на: nikyАз пък слушам от чалга до БАХ!
Зависи от моментното ми настроение.

Ако плюем чалгата (а има доста екземпляри които го заслужават) какво да кажем примерно за "елитната" музика - песните за Евровизия?!
Ми аз това просто не виждам как ще го слушам това нещо?
По голям хаус от звуци ...

Така че...не може да се отрича и заклеймява наред.
Хау  :lol:
ЕЙ ТВА Е ЧЕСТНО МНЕНИЕ.
Ебаси,то се оказа че всички от форума влизат в този един процент бе :roll:  rofl

Violeta

Всички други мнения са нечестни. Бравос!
:bravo
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Longanlon

рап = циганска чалга

а да видим за това какво ще кажете...

zariio

Цитат на: VioletaВсички други мнения са нечестни. Бравос!
:bravo
Ти пък много лично го прие :D
Исках да кажа че и аз както и Ники слушам всякаква музика в зависимост от атмосферата.А иначе на който не му понася такава музика просто да не я слуша или като я пуснат там където е да става и да си тръгва и готово. :wink:

Pac

циганска = ромска = р
чалга = абсолютна простотия = ап
=> рап = циганска чалга

Similar topics (5)

42086

Отговори: 1
Прегледи: 2564

51695

Отговори: 4
Прегледи: 4711

7006