• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Как се обяснява какво е чалга навън-на англииски език е.

Започната от malomir, 14.03.2006 04:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NO CARRIER

Абе, и аз като кучето ще си оближа задника, ама не виждам защо трябва като седна да слушам музика някой да ми се кара вместо да пее. :-)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nixanbal

Цитат на: templarТака че чалгата, която аз така свирепо плюя не е вид музика, нито населено място, нито образование, нито професия. Тя е манталитет и начин на живот. Поглед към света и отношение към живота, хората, мечтите и държавата.

Е това е най-безумното твърдение, което съм чел в този форум.
Възможно е да има хора, които са примерно нискообразовани и тнт, които да възприемат чалгата като нещо повече от музика, певиците за тях да са дъ бест и да им подражават. Това са нормални явления, които въобще не отговарят на същинския вид на нещата.
Просто изказването ти, templar, е прекалено повърхностно или де да знам как да го нарека. Как можеш да убедиш човек в това въобще?
Все едно да кажа, че познавам един върл селянин, дето е див метал и по това съдя, че всички метали са супер прости и ненормални. Музиката в изключително редки случай има нещо общо с човека. Добре де, не в много редки, ама да кажеш, че музиката определя човека и по нея можеш да съдиш за хората е ненормална история..

Raven

а,е сега случайно видях резултата на мача и се сещам че цял ден разправям моята прогноза - 2 на 0.

да видим дали съм познал- за сега 50%.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

Цитат на: nixanbal
Цитат на: templarТака че чалгата, която аз така свирепо плюя не е вид музика, нито населено място, нито образование, нито професия. Тя е манталитет и начин на живот. Поглед към света и отношение към живота, хората, мечтите и държавата.

Е това е най-безумното твърдение, което съм чел в този форум.
Възможно е да има хора, които са примерно нискообразовани и тнт, които да възприемат чалгата като нещо повече от музика, певиците за тях да са дъ бест и да им подражават. Това са нормални явления, които въобще не отговарят на същинския вид на нещата.
Просто изказването ти, templar, е прекалено повърхностно или де да знам как да го нарека. Как можеш да убедиш човек в това въобще?
Все едно да кажа, че познавам един върл селянин, дето е див метал и по това съдя, че всички метали са супер прости и ненормални. Музиката в изключително редки случай има нещо общо с човека. Добре де, не в много редки, ама да кажеш, че музиката определя човека и по нея можеш да съдиш за хората е ненормална история..

все пак факт е че тъпи метъли почти няма,а чалгата е много непопулярна сред интелектуалците.
естествено че има и изключения.
това че някой произхожда от малко населено място не предопределя интелектуалният му капацитет.
битието определя съзнанието.
музиката не определя човека- човекът се самоопределя с музиката която слуша.

nixanbal

Абе няма то тъпи метали.. Остави ти. Това са хора, не са музикален продукт

Тони

Ама Левски скъсаха шортите на Удинезе , а. :bg  :bravo
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

zariio

По повод изказването на Raven
по този начин се губи ценен ресурс- но това ще го осъзнаят след десет години когато почнат работа като продавачки в магазин за дрешки за 240 лв. заплата и влязат в графата - "идиот без бъдеще"
Извинявай ама тва беше неуместно като пример.кво против имаш продавачките в магазин за дрешки работещи за 240лв месечно.
ти гледаш ли кви глупости пишеш какво значи попадащи в графа "идиот без бъдеще".не смяташ ли че обеждаш доста хора по този начин?
И всъщност след като пишеш че не си я разбрал тази музика що се изказваш срещу нея :roll:
извинявай за острия тон ама смятам че ненужно обиждаш доста хора :?

zariio

Цитат на: templar

Така че чалгата, която аз така свирепо плюя не е вид музика, нито населено място, нито образование, нито професия. Тя е манталитет и начин на живот. Поглед към света и отношение към живота, хората, мечтите и държавата. И никой не може да ме убеди, че дори и за най-непретенциозния човек от малък град, със средно образование и скромна професия има нещо приемливо и оправдателно да се весели като гледа неграмотен и дебел циганин педераст и травстит, роден в сливенския затвор, който "пее" под акомпанимента на група  мустакати питекантропи  с кожени елечета, кларнет, акордеон и йоника. Комплексарското мрънкане, завистта и материализма, които проповядва чалгата превръща хората в лузъри, а не социалното им положение, произход или парите.

Причината да се впускам в такива дълги и може би безмислени описания е, че по стечение на обстоятелствата в момента имам време за губене пред компютъра и че тази тема я има за да си лафим за нещата от живота.
Абе ти гледаш ли глупостите които пишеш :roll:
По твоята логика излиза че сред рапърите живеещи в някое гето в щатите няма педали,родени в затвора или малоумници :evil:

Raven

абе пич не мислиш ли че когато един форум хора всичките явно по умни от теб ти кажат че си тъп защото слушаш тъпа и безидейна музика за селяни и битови алкохолици,е не мислиш ли че в този случай мнозинството е право :?:

колко човека трябва да ти кажат че за да слушаш музика трябва да имаш въобръжетие ,а то е признак на интелект,а за да слушаш чалга трябва да носиш на гроздова.
има достатъчно социологически изследвания за това кои слоеве от населението и кои професии каква музика слушат,Митко пайнера ги знае наизуст тези изследвания- защо мислиш че неговите изпълнители пеят "води ме в някоя квартална кръчма" примерно , а не разискват социални,битови,глобализационни или екологични проблеми в творчеството си.
чалгата е израз на усещането ти за живота- ако ти искаш да работиш за 240 лв. и за теб това е тавана на възможностите ти,аз смятам че човек винаги трябва да се стреми към нещо повече- това се нарича еволюция.

ако аз исках да работя за такава заплата нямаше да си давам труд 5 години да уча нощем защото денем работех по строежи.не искам да обидя някои които няма избор или възможност,но да ги пропилееш по кръчми - това е глупаво и аз не уважавам такива хора.

колкото и грозно да ти звучи- живеем в кастово разделено общество,сегментирано по признак финансови възможности и имуществен ценз.
за всяка прослойка от това общество си има и определена култура която го подхранва и е негов синоним.
чалгата заема най долният етаж на социалната пирамида- там са хората с ниски възможности и с примиренческа нагласа.тези хора не са активен социален двигател на обществото,не са носители на идея и тласък за развитие.
Ницше нарича този слой "тор"
това е основата на социалната пирамида,хората настанени трайно в този слой имат за цел единствено да са основа - нищо повече.
говоря за хората които доброволно са си избрали да имат таван.
единиците които успяват да се измъкнат обикновенно преуспяват защото са по адаптивни- но за това се иска желание и нагласа.
останалите работят за 240 лв. и слушат чалга защото текстовете и не предполагат мислене.
мисленето е енергоемък процес- при засилена мозъчна дейност човек гори почти толкова калорий колкото и когато бърка бетон.
разликата е че от мисленето файдата може да е по голяма- бетон всеки може да бърка.
за много хора да успееш значи да караш джип и да смъркаш нещо скъпо,за други е по важно сигурна прилична заплата и и относително добър стандарт на живот.за трети пък няма значение - важното е да има бири и музиката да свири.

zariio

чакай бе що текстовете като са глупави и човека да е глупак.Не говори глупости за социологически изследвания щото и на идея си нямаш какви слоеве слушат такава музика.
Абе нали не я разбираше тази музика а погледни що нещо си написал :D  :twisted:
По твоята логика "анатема"на продавачите а?

Raven

"когато човек слуша музика с глупави текстове означава ли че е глупак"

това въпрос ли е,риторичен въпрос ,контра въпрос когато няма какво да кажеш,въпрос без отговор,или просто въпрос закачка?

отговорът е - ами да ,поне в общият случай.
иначе защо му е на един умен човек да слуша тъпи текстове освен ако не е садомазо.

аз казах че не слушам умишлено чалга, естествено е че съм слушал неволно  огромно количество от тази музика- мога да ти цитирам много строфички.
кефя им се - признавам си.

цепката ,цепката
гъци,гъци

NikolaV

Цитат на: raven...мисленето е енергоемък процес- при засилена мозъчна дейност човек гори почти толкова калорий колкото и когато бърка бетон. ...
Мдааа... Аз пък се пазя ем от много труд ем от много мислене - да не взема да се повредя нещо :)

nixanbal

Говорим за музика, не за рецитали. т.е. текстът е на второ място, а в някои случаи дори без значение

Violeta

Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Similar topics (5)

37593

Отговори: 9
Прегледи: 4817

36917

Отговори: 6
Прегледи: 4215

4700

Отговори: 359
Прегледи: 112893