• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Това, че охлювите се развъждат скорострелно

Започната от smile, 06.03.2006 16:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

smile

е мит, нали?
Ние имаме десетина бройки Ампулария и не ги виждам да са повишили бройката...
Колко време бременеят?

Тони

Не е мит.
Просто този модел малко по-сложно се размножава.
Прочети за него и другите видове, и ще разбереш :wink:
Тук също!
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

NO CARRIER

Повечето охлюви са хермафродити и си обменят сперматозоиди и наистина се размножават много бързо. Ампулариите разделнополови.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Liones

Ама щом са 10 има много голям шанс да има и мъжки и женски :D

miTko

Цитат на: smileе мит, нали?
Ние имаме десетина бройки Ампулария и не ги виждам да са повишили бройката...
Колко време бременеят?
Ти пусни планорбиси, пък ще си говорим пак! :roll:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Legion

ЦитатТова, че охлювите се разбъждат скорострелно
Mит е това, че българите се развъждат скорострелно :wink:  :lol:
   Ампулачиите също се развъждат много бързо.Веднъж почнат ли нямат спиране.Когато малките се излюпът са около 1мм на втората седмица са около 4-5мм а след 3-тата към  1см.Покачи малко температурата на водата(към 26-27 градуса)  и сменяваш водата.После чакаш ако са полово зряли няма да можеш да ги удържиш hump .Имам една двойка която се активизира в началото на февруари и досега снасяха 3 пъти яйца. Последните ги видях в петък за съжаление вече се бяха излюпили и сега аквариума е пълена пак :? Досега съм изхвърлил повече от 100 и в аквариума освен тези от миналата седмица имам още 20(около 1см) някъде.Отървяне няма от тия жълтури.:evil:

П.П   Ако някой от Благоевград или околостите иска ампуларии 10,20,30 и т.н. бройки да се обажда.Подарявам ги.Ако някой пък знае рецепта пак да се обажда :lol:

NO CARRIER

Боции (ботии) или гладни крибензиси. :twisted:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Longanlon

Размножават се наистина ампулариите, ама първо трябва да пораснат, пък и тогава правят едни пашкули с яйца на ръба на аквариума, които много лесно могат да се махнат преди да са се излюпили.

ruNNer

Цитат на: LionesАма щом са 10 има много голям шанс да има и мъжки и женски :D
То и аз си взех 2 с идеята да е по-малък шанса да ги улуча мъжки и женски ама нещо не успях. Та ако човека е имал като моя късмет може да си е направил женско парти или коч къмпъни  :D

Не знам дали има връзка с размножаването на ампулариите , но имаше един период през който имах водна леща която за 1 седмица покриваше наполовина повърхноста (55х25см) и тогава за седмица и половина снесоха точно 4 пъти яйца  :evil:
Сега няма въобще леща и нещо спряха със снасянето

Ивайло Драганов

Здравейте. От доста време редовно чета форума и много ми харесва нивото на дискусиите. Най-накрая се наканих и аз да пиша.
Преди около два месеца пуснах в моя аквариум съвсем умишлено 4-5 планолбиса. Аквариумът (50л., с 4 сини трихогастера, 3 рамирези и два анцитруса) упорито и глобално зеленясваше, та се надявах охлювите да подпомогнат борбата с водораслите. От тогава редовно забелязвам яйца от охлюви по растенията и стъклата, но още не съм видял нито едно малко охлювче. Бройката и сега си е същата. От начало мислех, че рамирезите ги ядат, но от около три седмици вече нямам и рамирези. Малки охлюви още не са се появили. Съмнявам се, че анцитрусите или трихогастерите ги изяждат докато са още незабележими (яйцата- категорично  никоя риба не ги закача преди да се излюпят).

Longanlon

Вероятно така правят рибките. Нямама друго обяснение.

Pac

Трихогастерите ги похапват. По принцип лабиринтовите обичат да правят така.

Similar topics (5)

1239

Отговори: 173
Прегледи: 167084

3834

Отговори: 2
Прегледи: 3839

456

Започната от abaro

Отговори: 33
Прегледи: 24778

42273