• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

HELP !! - шкаф, и укрепване на 130 литров.

Започната от EOS-33, 26.12.2010 16:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

EOS-33

Здравейте,
Много бих се радвал ако някой ме посъветва нещо.
Купи си нов аквариум 90/30/45 Д/Ш/В
Аквариума е чудесен, но размера му малко ме плаши. Сложих го на един шкаф. Супер стандартен на... да кажем 30 тина години. Навремето са били много модерни. Често срещана секциика

Направих и една модификация с две трупчета дървени, които сложих по средата.

Преди на това място имах 80 литра аквариум, и принципно нямаше проблем.

Моля ви дайте някакъв въвет, защото непрекъснато си представям плота поддава, и 130 литра ми се излизавт.
Този път май се надцених ;)

Предварително ви благодаря !

paolo6481

С трупчетата си решил проблема с плота.Трябвало е обаче да сложиш подложка от стеропор под аквариума.При първото полуизпразване на аквата сложи подложка!

MeTogu

Стиропор имаш ли,че не се вижда много добре?Ако имаш то той ще обере ако има леко потдаване.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

dafil

Още утре отивай до строителния магазин и си купи  фибран 2см,за да спиш спокойно :-)

EOS-33

Сложих една подложка от ламиниран паркет - дебел донапрен. Има съвсем леко изместване към единия край, но е незначително.
Повече ме притеснява дървения плот. И дали ако сега е ОК, след време няма да се умори, и да поддаде.

MeTogu

Фибрана не е ли по-твърд и трудно ще поема точно такава малка тежест.

EOS-33

за сега няма да го пълня до горе. Иначе съм сложил нещо подобно на фибрана - 5мм. :)
Мисля, че ще свикна. Има и нещо друго, все пак София е земетръсна зона, и принципно слаб трус дали няма да бъде опасен.
Ще видим. :)

MeTogu

Слаб трус няма да е опасен,виж ако има голямо заметресение ще стане мазано - ама тогава няма да мислиш за аквариума повярвай ми.

Асен Евгениев

Ако толкова се притесняваш, сложи още две дървени подпори и няма да мръдне.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

EOS-33

Да, ще сложа в двата края по едно  :)
Ще сложа и предпазител на захранването към аквариума. И ще направя застраховка на апартамент.  :-D

NO CARRIER

Ще те помоля да си редактираш първата публикация и да сложиш по-описателно заглавие на темата.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stilista

Само аз ли виждам снимките или си правите гаргара с момчето.
Не Не НЕ никак не е стабилно.На твое място бих му намалил доста нивото засега.
Тея подпори са си отбии номер за мене.Отрежи си едно(може 2)плоскости и си направи една цяла разпънка че да си спинкаш като бебе .
За подложка се слага стереопор ...1см. ще ти е достатъчен!
   Успех в хобито  *privet*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

EOS-33

Или да си поръчам една П - образни винкелна рамка, горната част на П -то ще е по дължината на плота. Ще сложа винтове с крачета в долната част и ще ги натегна до толкова, колкото да се намести плота.

paolo6481

Аз като железар одобрявам тази ти идея.Макар че и с трупчета пак е същото.Още 2 биха ти били достатъчни.Не вярвам че ще се огънат както се твърди по-горе.Мое мнение.

stilista

Цитат на: EOS-33 - 26.12.2010 18:48
Или да си поръчам една П - образни винкелна рамка, горната част на П -то ще е по дължината на плота. Ще сложа винтове с крачета в долната част и ще ги натегна до толкова, колкото да се намести плота.
Това е по-добро ,но и по скъпо ще ти излезе.
Цитат на: paolo6481 - 26.12.2010 18:55
Аз като железар одобрявам тази ти идея.Макар че и с трупчета пак е същото.Още 2 биха ти били достатъчни.Не вярвам че ще се огънат както се твърди по-горе.Мое мнение.
Не твърдя че ще се огънат,а че една или 2 цели парчета<разпънки> ще подсилят по-добре конструкцията!
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Similar topics (5)

50530

Отговори: 8
Прегледи: 9401

36809

Отговори: 7
Прегледи: 10597

14922

Отговори: 12
Прегледи: 9011

59762

Отговори: 110