• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Въпрос за видове анубиаси.

Започната от Luton, 14.12.2010 19:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Luton

Взех си някои видове, анубиаси и искам да попитам! Еднакви ли са им изискванията при отглеждане? Понеже, малко се обърках. Оказа се доста голямо семейство пък и разпространено на повечето континенти!Предполагам, че ще мога да ги гледам заедно, ама кой знае, нека каже? Ето и видовете...

ANUBIAS CONGENSIS

ANUBIAS HASTIFOLIA

ANUBIAS BARTERI NANA

Anubias Lanceo

Anubias barteri var glabra

Anubias Species

Anubias barteri var coffeefolia

На всички пише, че са лесни за отглеждане, ама от как си накупих саксийни растения вместо аквариуми, много не им вярвам! :-)

botan

don_misho

Анубиасите,са едни от любимите ми видове растения.От как се занимавам с акваристика в аквариумите ми винаги са присъствали.Не са никак претенциозни,нямат нужда от много светлина ,от CO2 пък въобще се се нуждаят за да се развиват оптимално.По принцип ги дават за бавнорастящи,но при мен специално си вървят с доста добра скорост ,макар че не торя,не пускам CO2,а светлината ми е около 0.5-0.6 вата на литър.При тях съм забелязал от особенно значение е веднъж като се позиционират за корен, камък или просто поставени върху грунта да не се местят често.

NO CARRIER

Мишо, каква е продължителността на светене при това осветление?

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

don_misho

Продължителноста на светене е около 6 часа  в момента понеже имам малко проблеми с нишковидни,иначе светя по 8 часа.

Similar topics (5)

37267

Отговори: 23
Прегледи: 15177

36722

Отговори: 18
Прегледи: 15143

1613

Започната от mardraum

Отговори: 28
Прегледи: 17761

15476