• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Кой педал ми яде болбитиса?

Започната от NikolaV, 25.02.2006 18:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NikolaV

До сега не се бях вглеждал внимателно в болбитиса и се чудех що не расте като хората. Са се вгледах и имам чувството, че е наяден:

Кой може да е?
Освен разните му разбори, неони и тн. дето не са, имам водораслояди, трихогастери, крибензиси, лабеота, феломени, анциструси, барбуси титея... Кой знае колко изпускам... Ама не вярвах, че нещо ще папа балбитис, и друго няма да закача...

dido

tooth Хванал си ги да се навъртат около плячката на предпоследната снимка...

NikolaV

За това ли 77 и Тишо продават? :-)
И аз си мисля за тях основно, мамицата им...

Raven

само барбусът може да е мръсника,другите ми се виждат извън подозрение :twisted:

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

Моите ги хванах да ми съдират на парцали новите листа на два яки 50 сантиметрови ехинодоруса. Те гадините озверели от глад за зелено - щото нали няма кьораво водорасло  :roll: в аквариума ми...

NikolaV

Баси, са брада ли да им търся... :lol:

Живко

Цитат на: ravenсамо барбусът може да е мръсника,другите ми се виждат извън подозрение :twisted:

титеята трудно ще изяде болбитиса.ама знае ли човек все пак е барбус :lol:
Никой не се е родил научен.

BLKnight

Чшшш, не може да са водораслоядите!
Ако бяха те, и моя да е наяден... поне си го видял...

NO CARRIER

Цитат на: NikolaVБаси, са брада ли да им търся... :lol:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1850
Може да помогне.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tishovsx

SAE не може дА ПРАВЯТ беля , вервайте ми :D
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Тони

Болбитиса е последното растение в аквариума, което барбусите ще нахапят. За SEA та нямам наблюдение още. Имам ги от сутринта :lol:
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Big_gonzo

Имаш няколко растителноядни вида. Смяташ ли,че водораслите са им са достатъчни (ако изобщо имаш такива в аквариума)? Даваш ли им допълнително растителна храна?

NikolaV

Цитат на: Big_gonzoИмаш няколко растителноядни вида. Смяташ ли,че водораслите са им са достатъчни (ако изобщо имаш такива в аквариума)? Даваш ли им допълнително растителна храна?
Водорасли никакви... Кладафората не я броя :-)
Давам два вида храна - и двата на Тропикал. Едната е някаква червена на животинска основа, другата е зелена, на растителна основа. Не помня каква е точно. Купувам я на пликове. Наблягам обаче на червената, не от някакви съображения, просто нейната кутийка ми е по-лесна :-)
Big_gonzo, от изброените риби, имаш ли някой конкретно впредвид?

Иначе титеята ич не ми се струва вероятния виновник. Верно, че е барбус. На пъво четене съм изпуснал китайските водораслояди, стъклените тетри, боциите... Черния нож е хищник, не го броя...
@ BLKnight, твойте не са ли малки още? Че два от мойте са по 10 санта...

discus

Цитат на: NikolaV............ боциите... ...

Аз бих заложил и на тез, мисля че като се появи 77 ще потвърди :lol:

Longanlon

Гледам САЕ от над година и не съм забелязал да ядат растенията, като изключим някои млади листа на Е.тенелус. А за болбитис - смятам че е изключено да са те. По-скоро скаларии ако имаш...

Similar topics (1)