• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малави!

Започната от dgwrite, 15.11.2010 15:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dgwrite

Да се представя и аз. Аквариума е 100 литра. Стартиран на 09.10.2010. Филтрация Fh-1904 Asian Star 1500 литра на час  и Hailea- Hang On Filter SL-206 500 литра на час, пълен с керамика. Нагревател Sun Sun 200w и 2 луминисцентни тела китайски по 22w.
Рибките са:
Pseudotropheus demasoni
Labidochromis caeruleus Yellow
Sciaenochromis fryeri
Cynotilapia afra

В момента минавам през кафяв стадий, чакам и зеления да ми покрие стената и камъните :)
Ето и малко снимки:

Borko7

Много добре си направил фона, но защо не скри и филтъра зад него. Това е една от основните му идеи.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Асен Евгениев

Много добре е станало. Фонът ли е стеснил толкова аквариума или размерите му са такива?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dgwrite

Малко тесничък е 30 см. широк, до лятото трябва да изкарат така, после ще правя нов по шкафа  :-)

kibernetic

С тия водорасли, които си прихванал е станало някак си много естествено и на мен лично ми допада, но ако искаш да ги пребориш да знаеш, че най-вероятно ти е слабо осветлението.

dgwrite

Цитат на: kibernetic - 15.11.2010 21:10
С тия водорасли, които си прихванал е станало някак си много естествено и на мен лично ми допада, но ако искаш да ги пребориш да знаеш, че най-вероятно ти е слабо осветлението.
Отначало ме дразнеха, защото бяха само по камъните, но сега взе да ми харесва а и гледам започва да зеленясва и като че ли по естествено седи с тоя целия камънак :)

dgwrite

Малко развитие, по оцветяването на фона:) и нови обитатели

zlatna_ribka

Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

dgwrite

След малко разместване на камъните и техниката, ето го резултата.

dgwrite

Актуално състояние към момента, тип камък връз камък  :-)
Малави 201 литра. 105х40х48
Стартиран на 12.02.2011г.

Риби:
Sciaenochromis fryeri
Pseudotropheus demasoni
Labidochromis caeruleus Yellow
Pseudotropheus elongatus "Mpanga"
Labeotropheus fuelleborni  (Marmelade cat)
Metriaclima lombardoi
Synodontis Njassae
Ancistrus sp L144

dgwrite

Знам, че в този форум повечето са почитатели на зеленкото и не харесват аквариуми от типа каменна кариера :) Прилично озеленен, за да не се загуби красотата на рибите. Ето така изглежда от близо месец:

Slavov

Хубаво е станало , брао. Според мен лично, криптонията си е за ъгъла в ляво, както валиснерията в другия, предполагам не си вярвал че ще се хване и няма да бъде изядена ;) Иначе е хитро, така без укрития, няма да има мн скрита агресия...

dgwrite

За укритията бъркаш, под двете купчини камъни лявата и дясната всичко е изровено и няма грам песъчинка, вижда се подложката :) Териториите са разпределени и за това няма и агресия. Половината камъни са зарити, тези риби не търпят много аранжировка, сами си преаранжират аквариума, затова и растенията са на такива места, на които не ровят.

dgwrite

Едно видео с поведението на малавийските цихлиди, как Фрайери си прави гнездо за мътене.
Цял ден въпреки усилията си, не успя да накара женската да хвърли. На следващия ден вече беше с пълна гуша!

dgwrite

Малко развитие, добавен е нов фон и растенията леко са дръпнали!   *DRINK*

Similar topics (5)

30295

Започната от nikimet2

Отговори: 3
Прегледи: 4887

35325

Започната от boxter07

Отговори: 6
Прегледи: 4067

24985