• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

По-опитните да помогнат с това как да вдигна грунда в задната част?

Започната от rumi_79, 14.11.2010 00:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rumi_79

Скъпи акваристи,не ми е ясно как да вдига грунда в двата задни ъгъла ,така че да стане като "стъпало",в смисъл да направя 2 кътчета,но ако просто го наслоя,той рано или късно ще се свлече....по какъв начин може да се задържи кварцовия пясък издигнат в някой части на аквариума,без да се забелязва някаква подложка или каквото и да е.Знам,че искам много ,но мисля че целта е достижима и имам желание да я постигна,но сама не мога.... *dontknow*

MeTogu

Сложи едно стъло в ъгала с необходимата дължина и височина,може дори да не празниш аквариума и да го лепиш.Просто го забождаш в грунда и посипваш останалата по-висока част са камъчки да се напълни.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

77

Ако нямаш дънни риби и охлюви (мелании) ,както го направиш така и ще остане.

dafil

JayCutler

Цитат на: 77 - 14.11.2010 00:27
Ако нямаш дънни риби и охлюви (мелании) ,както го направиш така и ще остане.

Подкрепям :) *THUMBS UP*

rumi_79

Този клип доста ме обърка...той сложи няколко вида пясък и някакви торове.А защо на всички клипове слагат грунта директно от опаковките?Не го ли изплакват.Трябва ли да го чакам моя да изсъхва ,защото трудно ще го наредя мокър и спластен?Иначе другото е доста поучително :-)

MeTogu

Руми,започни да четеш информация че с тези 2 въпроса освен,че се дообърка няма да научиш нищо и само ще те дезориентираме.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

dafil

Остави колко вида грунд слагат и само обърни внимание на оформлението.В комбимация с постовете на колегите за ровещите риби и охлюви...и нама да имаш грижи.

tomatomov197

Ползите от някой дънни рибки и мелании ще са по-големи отколкото наклона на грунда .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

hunter

Здравейте, нека и аз да се изкажа по въпроса. Не може ли да се сложи в двата края по един по-голям камък който да се насипе отгоре с кварцовия пясък. Не мисля че след това ще се свлече. Насипва се грунда слага се камък в ляво и камък в дясно съответно в задните ъгли и се наръсва върху тях. После се разстила примерно с ръка докато се получи желаната повърхност и готово.

dafil

В моя аквариум съм подложил така камъни...ако не бараш нищо след това -става.Но почнеш ли да презасаждаш растенията-на втория път се свлича грунда и камъка може да се покаже :-)
или най -малкото да стане твърде плитък грунда за засаждане на растения по високото.

Асен Евгениев

Ако искаш наклон като ски писта, малко или много ще се свлича постоянно. Помисли за
нещо по-умерено, при липса на ровещи гадове няма да мръдне.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

17915

Отговори: 281
Прегледи: 285468

39612

Отговори: 2
Прегледи: 5184

17922

Отговори: 13
Прегледи: 10321

4889