• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Моето 33 литрово творение.

Започната от pl86, 15.10.2010 14:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pl86

Здравейте, тъй като се отказах от размножаването на бети, (главно защото както написа някой колега тук, да се грижиш за няколко малки аквариума изисква повече време, от колкото за един по-голям), остана ми един 33 литров аквариум и реших да направя нещо с него, че съм в ново жилище и още не е дошъл реда на нещо по-голямо (скоро и това ще стане).

Та ... ето какво се получи:
Размери: 45х25х30h
Обем: 33л.
Осветление: 1х 45см Т8 GroLux
Обитатели: 3 охлюва (1 ампулария, 2 Clithon corona), 1 женска бета
скоро очаквам и две апистограми, аквариума е подготвен специално за тях и ще махна бетата тогава най-вероятно
две пещери съм подготвил, едната естествена (само камъни и корени, без да са лепени даже) и другата от шише от 0.5л заровено под грунда с малко залепени камъчта.

Филтър: Atman at-f302, 450l/h, с набутан в него торф на Sera с цел намаляване на ph, но тъй като не помогна особено просто няма мястов филтъра за повече, от днес и CO2 с 0.5л бутилка мая и захар ще видим дали ще помогне

Вода в аквариума: ph = 7.5, kH = 5, gH = 6

(съжалявам за качеството, но само телефон имам при мен сега)

Дано ви хареса, знам че има забележки, виждам и аз някой, просто аквариума е супер тесен и това ме ограничава много.
Скоро ще подготвя нещо по-голямо, много съм се запалил, благогарение на Вас ...  *YAHOO*

hanuman

Много приятно аквариумче си спретнал. Радва окото, само пусни една фронтална снимка да видим.

santah

Доста добро начало. :-)  Единствено не ми харесва грунда. Ако беше по-ситен щеше да изглежда по-добре!

pl86

Ето една по- фронтална

Маркуча и камъчето са за CO2 ще ги скрия, но го сложих така, за да наблюдавам потока. Направо ще го сменя сигурно с филтър от цигара, че днес цял ден е пуснато, балончетата са малки, но изплуват бързо и в ph разлика - няма, няма да спирам през ноща ще видя утре как ще е.

Иначе грунда вярно е едър, но таръв имах, докупих още малко по-ситен като засипвах пещерата от шише и сега общо взето е с 2 слоя леко смесени  :-D Повечето неща ги събрах така набързо, за да има къде да си гледам двойка апистограми, че нямам търпение да чакам повече :)

pl86

Благодарение на Мишо, вчера се сдобих с 2 Апистограми nijsseni  *YAHOO*

Взех ги вчера, бяха толкова бледи че не можеха да се познаят, направо бели бяха, докато бяха в плика, да се аклиматизират, видях че женската почна да хапе мъжкия, той само се опитваше да избяга, наложи се да ги пусна малко по-бързо в аквариума (не веднага разбира се мина час сигурно), мъжкия беше доста уплашен седеше подпрян на дъното 30 мин и ме уплаши много, но после се оправи почна да си плува, хапна храна дори. Цветовете им се наситиха доста повече.
Минаха няколко часа и наложи тотален контрол над аквариума :), почти не мога да видя женската, само се крие, като се покаже, той я следва, гонят се из аквариума и тя се скрие ... и така

Кажете това нормално поведение ли е, ухажва ли я нещо ? Може би трябва повече женски да има, но аквариума е тесен и въпреки, че съм планувал по-голям, не знам кога ще стане и не исках да взимам повече риби.

dafil

Това изглежда страхотно :-)
Единственото което на мен не ми допада е как червенее от Гролукс-а.
А защо не вържеш и малко мъх по корена?Би се получило интересно *THUMBS UP*

Similar topics (5)

42994

Започната от bobo1223

Отговори: 5
Прегледи: 3195

20466

Отговори: 5
Прегледи: 4149

8612

Отговори: 32
Прегледи: 35820